Nyt nederlag: Thomas Dalgaard-kasse var ikke nok for SIK

19. februar 2021, 20.51

Thomas Dalgaard kom på tavlen, men det var ikke nok for SIK. Arkivfoto: Lars Rasborg

Heller ikke det andet forsøg i 2021 kastede point af sig for Skive IK. Fredag aften måtte det lokale fodboldmandskab indkassere et nyt nederlag i 1. division, da HB Køge kunne tage fra Engvej med en 3-1-triumf i bagagen.

Frederik Mortensen havde ellers en stor hovedstødschance allerede efter et minut. Jacob Vetter smed et langt indkast ind i feltet, som Mortensen kom først på og dirigerede mod kassen. Oskar Snorre i HB Køge-målet holdt dog kuglen ude af rusen med en decideret klasseredning og forhindrede dermed en drømmestart for hjemmeholdet.

I stedet blev den potentielt fine start minutter senere vekslet til et mareridt for SIK.

Her var det HB Køges tur til at forsøge sig med indkast-våbnet. De har Danmarks måske største specialist på området, Mikkel Qvist, i truppen. Hans missil gav ikke noget i første omgang, men nedfaldet efter indkastet resulterede i, at Oliver Haurits fik begået et straffespark mod Jubril Adedeji. Det er dog en kendelse, kampens dommer Jacob Karlsen næppe vil være stolt af, når han ser den igen. Der var nemlig ikke skyggen af en forseelse i situationen.

Men peget blev der altså på pletten, og forsøget omsatte Jubril Adedeji selv til mål, selv om Marcus Bobjerg havde hånden på bolden. Dermed fik Skive IK for anden runde i træk en skrækkelig indledning på et opgør.

Ganske som ventet blev det ikke en stor spillemæssig oplevelse på Hancock Arena. Til det var underlaget simpelthen for ujævnt. Derfor blev meget lagt an på dødbolde og lange violiner frem i banen.

Skibonitterne blev imidlertid aldrig for alvor farlige i første halvleg, og dermed måtte tropperne traske til pause bagud med 1-0.

I anden halvleg fortsatte den uskønne affære, men efter et kvarter fik gæsterne dog hul igennem igen.

De slog til på en omstiling, hvor SIK’erne forsømte at få begået et professionel frispark, da det var nødvendigt. I stedet kunne de gule og blå se Jubril Adedeji sparke bolden i kassen for anden gang i opgøret og gøre det til 2-0.

Kampen var dog langt fra slut, og 20 minutter før tid blev spændingen geninstalleret.

Sebastian Denius lavede et fornemt forarbejde, som sendte læderet til den aldrende målræv Thomas Dalgaard i feltet. Han beviste, at målinstinktet stadig ikke fejler noget, og med en knastør inderside reducerede Dalgaard til 1-2.

Spændingen var dog kun midlertidig. Små 10 minutter før tid blev kampen punkteret.

Et nyt langt indkast fra Mikkel Qvist landede i feltet, hvor Mike Jensen fik sidste fod på og gjorde det til slutresultatet 3-1 til HB Køge.

Det ændrer ikke noget for Skive IK, som fortsat er håbløst sidst i 1. division.