112

Ny lagerhal nedbrændt hos auto-ophugger: »Vi skal have det bygget op igen så hurtigt som muligt«

Udgivet:10. februar 2021, 09.06

Læsetid:2 minutter

Foto: Øxenholt Foto

Turit Skovborg
| ts@skivefolkeblad.dk
Læs også
<span>To voldsomme brande:</span> Kæmpe lagerhal nedbrændt hos auto-ophugger <span>To voldsomme brande:</span> Kæmpe lagerhal nedbrændt hos auto-ophugger
Læs også:
To voldsomme brande: Kæmpe lagerhal nedbrændt hos auto-ophugger

Der var ikke meget, Lasse Haubo, der er medejer af Salling Autogenbrug i Lindum, kunne gøre, da en nabo ringede til ham ved to-tiden i nat og fortalte, at der var ild i virksomhedens nyeste lagerhal.

- Der kom ild op af taget på to tredjedele af hallen, da jeg kom ud, fortæller Lasse Haubo, der bor tæt på virksomheden.

Naboen havde som det første alarmeret brandvæsenet, og selvom de kæmpede mod ilden, lod den ikke meget tilbage til de tre søskende fra familien Haubo Korsgaard, der driver virksomheden sammen.

- Den nyeste hal med vores reservedelslager og tre-fire biler i er helt væk. Den er de ved at fjerne resterne af nu med en kran, så de kan komme ind og få slukket det sidste. Hallen var bygget sammen med de andre bygninger, så et værksted er også helt brændt væk, mens det sidste værksted kun er blevet lidt brandskadet og ellers sodskadet, fortæller Lasse Haubo.

En af de brændte biler var en kundes bil. Resten var deres egne. Biler, der var klar til salg. Men nu er al aktivitet stoppet i virksomheden.

- Vi har ingen biler at sælge, og sådan set kunne vi godt tage nye biler ind, men jeg skal miljøgodkende dem på 30 dage, og det kan jeg ikke lige nu, siger Lasse Haubo om virksomhedens situation.

Når skadesservice har gjort rent og ryddet ud i det værksted, der er tilbage, kan den bygning godt bruges igen, vurderer Lasse Haubo. Selvom branden har været voldsom får det ham ikke på nogen måder til at smide håndklædet i ringen. De tre søskende har bygget en god forretning op og blev i 2019 kåret som årets autogenbruger ved bilbranchens prisshow. Så når brandsårene er slikket, skal der kløs på igen.

- Vi skal have det bygget op igen så hurtigt som muligt, siger Lasse Haubo.