Læserne har talt: Her er Vingegaards nye kælenavn

16. juli 2021, 14.25

Arkivfoto: Christophe Ena/Ritzau Scanpix

NAVNELEG: Interessen for at være med til at tildele Glyngøres - og hele Danmarks - Tour de France-komet Jonas Vingegaard et kælenavn, som en ældgammel cykeltradition foreskriver.

29 navneforslag blev torsdag eftermiddag sendt til afstemning, og faktisk fortsatte strømmen af forslag med at vælte ind i redaktionens mailbox, længe efter afstemningen var sat i gang. Et ellers godt forslag som Thyfonen er af samme årsag ikke med i afstemningen.

Læs også
Masser af forslag fra læserne: Stem på et kælenavn til Vingegaard

Men et forslag gik i udbrud og sikrede sig sejren med 16 procent af stemmerne fredag eftermiddag. »Suset fra Limfjorden« er dermed favorit til at blive Jonas Vingegaards nye kælenavn blandt de over 500 læsere af skivefolkeblad.dk, der har deltaget i afstemningen.

Et godt vindernavn, fordi Limfjorden jo er fælles for Thy, hvor cykelstjernen stammer fra, og Glyngøre i Nordsalling, hvor han bor. Dermed har forslaget jo nok appelleret både til thyboerne og sallingboerne.

Også det sjove og originale forslag »Glyngehøvdingen« opnåede en podie-placering med 10 procent af stemmerne, ligesom det poetiske »Vingesus« hev en flot tredjeplads i hus med 9 procent af stemmerne.

Læs også
Glyngøre er ramt af tour-feber: Alle snakker om Jonas
Abonnement

Indlæser debat...