Der skulle tages beslutning i minksag

23. oktober 2021, 08.38

Lars Landbo skriver om minksagen. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

MINKSAGEN Kære Ole Dall.

Endnu et indlæg fra dig om hvad avisen mener, med er harsk indslag om vores siddende regering, og ikke mindst vores statsminister.

Endnu engang påpeger du de fejl, som er begået i minksagen.

Hvad havde du forestillet dig, da corona skyllede ind over landet..?

At der lå en “Battleplan”…?

Det gjorde der ikke. Vi asfalterede samtidig med vi kørte.

Du forventer ingen fejl? Ergo vil alle beslutninger skulle tages i plenum. Med alle verdens indbyggere som deltagere. Der skulle tages en beslutning.

Alt mens mennesker dør, koncentrerer du dig om fejl der koster mink livet.

Det er ganske enkelt usmageligt, for minkene kan erstattes, og bedrifterne ligeså.

Menneskeliv tabt på grund af corona er…tabt for evigt.

Du skriver i den forbindelse, at det er essentielt at gældende lovgivning altid skal overholdes. Intet kunne være mere rigtigt.

Men må jeg så ikke gerne få en forklaring fra dig omkring et par punkter. Står det ikke også i loven, at ingen er dømt skyldig, før de har været for en dommer?

Hvor er din retsfølelse henne, når du gør dig både til anklager og dommer?

Hvor er din avis’, Skive Folkeblad, retsforhold henne, når du i løbet af et kort stykke tid 2 gange har udvist manglende retsfølelse overfor udpegede personer med navns nævnelse og billede af en butik hvor du som ansvarshavende redaktør må sætte dementi i din egen avis med rettelse af fejl begået med dig ved roret?

Er dine fejl ikke mindst lige så store, som et dengang næsten enigt folketing?

Du skriver tit og ofte om minksagen ud fra et retsprincip. Det er ganske udemærket.

Dog ville det være fedt hvis du havde bekymret dig om hvad der skete i de dage, hvor INGEN vidste hvad der skete.

Du anvender bagklogskabens ulideligt klare lys, og driver spot med det chok alle danskere fik.

Hvad havde dine overskrifter været, såfremt Cluster 5 havde slået halvdelen af befolkningen ihjel, mens vores regering/Folketing havde siddet afventende på en beslutning fra alle verdens kloge mennesker, bare fordi vi skulle sikre værdier frem for mennesker?

Der blev truffet en beslutning. Lidt som da Anders Fogh regering sendte danske soldater i krig på er falsk grundlag. Det kostede endda menneskeliv.

Hvorfor skriver du ikke om politikere der står frem og påstår at der er minkavlere der har begået selvmord på grund af at deres bedrift blev slået ned? Det viste sig iøvrigt at være direkte løgn, det den konservative folketingspolitiker udtalte, og blev dementeret i Detektor på DR.

Hvad så nu hvor svineavlerne lider massive tab på deres bedrifter. Er pengene brugt til at understøtte de rigtige? Kunne man forestille sig, at vores svineproduktion bliver hårdt ramt, og vi ikke har “råd” til at hjælpe dem?

For 2-3 måneder siden var TV midt vest rundt med Fotovognen. Der interviewed Nipper og Anders ved et tilfælde en tidligere minkavler, som havde haft corona. Der var ingen tvivl i hans sind om rigtigheden i at fjerne en, på det tidspunkt, fuldstændig ukendt risiko for dig, mig og alle andre på vor jord.

Jeg tænker somme tider at din hetz mod den siddende regering bunder i at du ikke længere er en objektiv journalist, men en fuldblod politiker, hvis kurs er afstukket.

Kunne være spændende med en redaktør der satte objektive spørgsmål på dagsordenen, og ikke bare tegnede et billede der passer i din dagsorden.

Lyt til Radio4 om formiddagen. De tager dagligt emner op, og lader alle komme til orde. Det er objektiv journalistisk, og det kunne du måske anvende som inspiration.

Svar:

Kære Lars Landbo

Tak for dit læserbrev. Som statsministeren rigtig sagde, da corona-indsatsen startede, så vil der blive begået fejl. Ingen er fejlfri. Folkebladet har på lederplads mange gange rost statsministeren for handlekraft i den tidlige corona-nedlukning. Når Skive Folkeblad - og alle andre medier - nu igen har markant fokus på mink-sagen skyldes det naturligvis, at der med den særlige mink-kommission er stor opmærksomhed om en ikke ligegyldig beslutning med mange vinkler: Aflivning af alle mink, nedlæggelse af et erhverv, uenighed om det sundhedsfaglige grundlag, en regning på 20 milliarder kroner og ikke manglende lovgrundlag for beslutningen, der blev begrundet med hensynet til folkesundheden. Den slags beslutninger er trods alt ikke hverdagskost, og det er også derfor, at der blev nedsat en kommission.

Det er en naturlig medieopgave at dække kommissionens afhøringer - og på lederplads udtrykke avisens holdning, som læserne så kan være enig eller uenig i. Som altid er der højt til loftet i debatten.

O.D.

Indlæser debat