Frygter en ny Porschebande: Retsordfører vil have flere ressourcer til politiet i Skive

1. maj 2021, 06.58

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, vil have, at der skrides ind over for en gruppe af unge, der skaber utryghed i Skive. Arkivfoto

Læs også
Drenge lavede ballade ved Strandtangen: Bar kniv og skabte utryghed

– Det vil være katastrofalt med en ny Porschebande-sag.

Sådan siger retsordfører for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup.

I sidste uge skrev Skive Folkeblad om nogle unge mennesker, som lavede ballade omkring Hotel Strandtangen i Skive. I samme forbindelse udtalte politiassistent Morten Enggaard, at han ikke kunne trænge igennem til de unge og få dem til at lytte.

Politiassistenten har også tidligere givet udtryk for, at han er bange for, at nogle af de unge ballademagere kunne risikere at blive involveret med Porschebanden og dermed tage over for dem, der har fået lange fængselsdomme. Det er kommet politikeren for øre.

- Man skal sørge for, at det ikke sker. Hvis ikke man griber ind i starten, så kommer det til at koste ti gange så meget, hvis vi for eksempel skal føre retssager, siger Peter Skaarup:

- Det er klart for mig, at der er nogle indvandrere, der er kommet til Danmark, der hverken kan eller vil efterleve vores normer. Det er en rystende adfærd, tilføjer han.

Nultolerance med det samme

Derfor har retsordføreren nu stillet følgende spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup:

”Vil ministeren redegøre for, hvordan regeringen vil løse de daglige problemer med tre udenlandske drenge i alderen 15-17 år på havnen ved Hotel Strandtangen i Skive, som en politiassistent fra Skive oplyser, at politiet ikke kan løse i artiklen »Lokal betjent om gruppe af utilpassede unge: »Jeg kan ikke nå ind til dem« bragt den 22. april 2021 i Skive Folkeblad?”

- Jeg håber, justitsministeren ville stille flere ressourcer til rådighed for politiet, så vi kan få sat ind og tage det i opløbet. Det er tilsyneladende helt unge drenge, der er tale om, og derfor er det vigtigt med en nultolerance, og at man kan gøre alt, hvad man kan fra politiets side, siger han.

Justitsministeren har nu en måned til at svare på spørgsmålet.

- Jeg håber, han handler nu og her. Der er allerede gået nogle dage, så hvis vi skal sætte ind og tage det i opløbet, så kræver det nultolerance med det samme, siger Peter Skaarup.