Fjernvarme til flere: Stor vej spærres for gennemkørsel fra mandag

Frem til sommerferien må trafikanter, der skal gennem Skive ad Holstebrovej, væbne sig med tålmodighed

Udgivet:14. marts 2023, 16.28

Læsetid:2 minutter

Over de senere år har Skive by været præget af store vejarbejder som det her på Resenvej, som blev afsluttet sidste år. Nu skal man i gang med at grave i en anden stor vej gennem Skive, Holstebrovej. Arkivfoto: Jens Kristensen

Jens Kristensen
Journalist| jkr@skivefolkeblad.dk

TRAFIK Fjernvarme skal ud til flest muligt i Skive.

Derfor må bilister fra og med mandag og frem til sommerferien køre en omvej, hvis de skal igennem Skive. Reberbanen, Møllegade og Holstebrovej vil etapevis blive lukket for gennemkørsel.

Det skyldes, at Skive Fjernvarme går i gang med at grave et stort rør i jorden. Røret skal forbinde det nye fjernvarmeværk, som er ved at blive bygget ved Holstebrovej i Skive, med Skive Fjernvarmes øvrige værker.

På mandag lukkes Reberbanen derfor helt for gennemkørsel, men man vil kunne køre i en bane, mod vest, på Møllegade. Når entreprenøren er færdig med den strækning, vil resten af strækningen, altså Holstebrovej, blive taget etapevis frem til sommerferien.

Skive Kommune anbefaler at bruge ringvejen til omkørsel, som man kan se på kortet.

Læs også
<span>Svar på læser-spørgsmål:</span> Kan man afvikle trafikken smartere mens vejarbejdet står på? <span>Svar på læser-spørgsmål:</span> Kan man afvikle trafikken smartere mens vejarbejdet står på?
Læs også:
Svar på læser-spørgsmål: Kan man afvikle trafikken smartere mens vejarbejdet står på?

- Arbejdet er desværre nødvendigt i forhold til den fremtidige forsyningssikkerhed for byens mange fjernvarmekunder. Vi opfordrer til, at bilisterne i størst muligt omfang benytter Nørre Boulevard og Sdr. Boulevard som alternative ruter til og fra midtbyen, mens arbejdet er i gang, oplyser Mona Vilsgaard Madsen, teamleder hos Skive Kommune.

Lukningen for trafik handler også om vejarbejdernes sikkerhed. Den betyder også, at de hurtigere kan lægges røret i jorden.

- Vi vil informere om det, når nedgravningsarbejdet flytter sig, og en ny strækning spærres. Vi vil også løbende informere om omkørselsruter oplyser Mona Vilsgaard Madsen.

Fodgængere og cyklister vil kunne bruge strækningen i hele anlægsperioden. Derfor opfordrer Skive Kommune til, at man tager cyklen eller på anden måde bidrager til at sænke antallet af biler på omkørslen, hvis man har mulighed for det.

- Vi håber på trafikanters forståelse og tålmodighed, siger Mona Vilsgaard Madsen.

Læs også
<span>Udsigt til meget mere vejarbejde i år:</span> Ny, stor varmeledning skal føres ind i hjertet af Skive <span>Udsigt til meget mere vejarbejde i år:</span> Ny, stor varmeledning skal føres ind i hjertet af Skive
Læs også:
Udsigt til meget mere vejarbejde i år: Ny, stor varmeledning skal føres ind i hjertet af Skive
Kortet viser, hvor trafik gennem Skive bliver spærret i næste uge og anbefalet omkørsel ad ringvejen og Nr. Boulevard.

Indlæser debat