Ny sports-dille vinder frem: Flere padel-baner skyder op på Skiveegnen

10. maj 2021, 03.49

John Knudsen fra Jebjerg-Lyby Tennisklub glæder sig over, at der kommer flere unge spillere op på den nye padelbane. Her er det elever fra Salling Efterskole, der prøver kræfter med padel. Foto: Steen Don

Læs også
Interessen for padel-tennis eksploderer: Nu er en tredje bane på vej

I lang tid har padelbanerne i Vinderup og den privatejede padelbane Padelhall.dk i Skive haft serveretten på padel-området.

Det har været de eneste muligheder for, at folk lokalt kunne tage del i den nye sportsdille, men nu begynder padelbanerne at poppe som popcorn rundt omkring på Skive-egnen.

I begyndelsen af marts kunne Vestsalling Tennisklub lukke de første medlemmer ind på klubbens nye padelbane ved Spøttrup Hallen. Og for et par uger siden var det så Jebjerg-Lyby Tennisklubs tur til at åbne en ny bane.

Og popperiet ser ud til at fortsætte. Skive Tennisklub vil også anlægge padelbaner, og Durup arbejder bestyrelsen i Durup Idræts- og Svømmehal på at finde de sidste fondspenge, så der måske allerede kan være en bane klar i løbet af august, fortæller formand Niels Martin Riis.

I Nr. Søby har man længe arbejdet hårdt på at få finansieringen på plads til sådan en bane. Det har man nu fået. Faktisk er der kommet finansiering på plads til, at man kan etablere to padelbaner, fortæller formand for Nr. Søby IF, John Andersen.

- Vi har sendt en byggeansøgning til behandling hos Skive Kommune, og vi har bestilt banen til levering i uge 29, fortæller han.

Idrætsforeningens bestyrelse besluttede, at man når man nu var i gang, kunne man lige så godt forsøge at finde de sidste penge til det samlede budget på omkring en halv million kroner, og det er lykkedes.

- Vi håber på, at vi kan få rejst banen i uge 32-33. Banerne kommer til at lægge tæt på de to tennisbaner og på svømmebadet, siger han.

For de foreninger og klubber, der opretter padelbaner, ser det også ud til at give pote.

- Vi ville gerne se, om vi kunne lokke flere til at spille - især ville vi gerne have fat i de lidt yngre. Da tennisklubben havde flest medlemmer i 1980-90’erne, havde vi omkring 100 medlemmer, men sidste år var vi helt nede på 23 medlemmer. Nu er vi kommet op på 50 medlemmer, siden vi fik padelbanen midt i april, fortæller John Knudsen, der er kasserer i Jebjerg-Lyby Tennisklub.

Han glæder sig især over, at en del har benyttet sig af at tegne et familiemedlemsskab.

- Der er mange, der gerne vil spille med deres børn, og det betyder også, at vi får flere unge spillere i gang. Det er vi rigtig glade for, siger han.

Padelbanen i Jebjerg er næsten garanteret unge spillere, for den del af finansieringen af banen er et treårigt medlemskab fra Salling Efterskole, hvor eleverne kan komme op og prøve kræfter med sportsgrenen.

John Knudsen er selv lærer på efterskolen og har haft elever med på banen.

- Jeg havde elever med dernede i en weekend, og det er et spil, der er lidt nemmere at gå til end tennis. Det er blandt andet nemmere at serve i padel end i tennis, siger han.

Også i Spøttrup har der været meget stor interesse for at spille padel.

- Det er gået rimelig godt, lyder det på godt vestjysk fra Paul Knudsen, formand for Vestsalling Tennisklub.

Oversat betyder det, at banen stort set er fuldt booket hver dag mellem klokken 15 og 22, og at klubben har fået 115 padel-medlemmer på to måneder. Ikke kun fra Vestsalling, men også fra blandt andet Skive, Roslev, Dommerby og Hem. Til sammenligning er der 67 tilmeldt tennis. Paul Knudsen mener, at et medlemstal på 100 på padelbanen nok er det, den kan bære i længden, fordi det ellers bliver for svært at finde en spilletid.

Han har noteret sig, at aldersspredningen er stor.

- Vi har spillere i 10-12 års alderen og opad - helt op til 75 år. Vi har især mange fra 25 til 50 år, og det er nok lidt dem, vi har manglet i tennis, som nu kommer med her, siger Paul Knudsen.

Også han har glædet sig over den store tilstrømning, men er spændt på, hvad fremtiden byder.

- Nu kommer der jo padelbaner både her, der og alle vegne, så det er spørgsmålet, om vi kan holde medlemsniveauet til næste år, siger Paul Knudsen.

I Nr. Søby er John Andersen ikke nervøs for, at foreningen får anlagt en bane for meget.

- Vi ved, at der er 30-40 spillere i området, der tager til Vinderup og Spøttrup og spiller, så det kan da godt være, at de kommer til at mærke det, når vi laver banerne. Vi ved også, at der 70-80 spillere inde i Skive, der tager til andre byer og spiller. Men det er jo ikke til at vide, hvordan det så går, når der kommer flere baner. Men hvis vi ikke gør noget, mister vi tennisspillere generelt, og det har vi ikke lyst til, siger John Andersen.

I Vestsalling Tennisklub har man haft en padelbane i et par måneder. Det har givet 115 tilmeldinger og banen er godt booket op hver dag. Foto: Steen Don

Indlæser debat...