Lasse Svan giver dansk Counter-Strike-gigant vinderopskrift

Den tidligere håndboldspiller Lasse Svan er med til at skubbe Heroics spillere i den rigtige retning.

Udgivet:25. november 2022, 11.41

Læsetid:2 minutter

Lasse Svan har vundet OL, EM og VM med det danske håndboldlandshold. I sommer stoppede han karrieren.

/ Ritzau /

10 måneder siden

KØBENHAVN Der er langt fra håndbold til Counter-Strike. Og så alligevel ikke.

Siden august har den tidligere landsholdsspiller Lasse Svan været ansat som mentaltræner for Heroic.

Det har været med til at rykke holdet, mener anfører Casper "Cadian" Møller.

- Lasse har bidraget med en masse ro. Han har en aura omkring sig, hvor man kan læne sig op ad ham. Man mærker, at han stoler på én, siger han.

Den forhenværende fløjstjerne stoppede efter den forgangne sæson sin karriere.

Han kan se tilbage på to årtier med triumfer ved blandt andet VM, EM, OL og i Champions League, mens han sideløbende har uddannet sig til mentaltræner.

- Han har om nogen erfaring med, hvad det vil sige at vinde. Han kender opskriften og er god til at sørge for, at folk har det godt, siger anføreren.

Heroic har spillet et flot efterår. En sejr i en kvalifikationsturnering sikrede det danske mandskab en plads i Blasts efterårsfinale.

Og i november nåede Counter-Strike-holdet hele vejen til finalen ved majorturneringen i brasilianske Rio de Janeiro. Nu er holdet nummer to på verdensranglisten.

Man kan ikke måle, hvor stor en andel Lasse Svan har i den gode periode. Men han har utvivlsomt gjort en forskel, mener Casper "Cadian" Møller.

- Lasse er ikke bare tilfreds med, at du giver ham et svar. Han vil have flere muligheder og idéer. Han er god til at presse én på en god måde, forklarer han.

Heroic-profilen ser det ikke som et problem, at Lasse Svan er gået ind i jobbet uden erfaring inden for e-sport.

- Folk har nogle usikkerheder, man kan arbejde med. Der er nogle, der får mere hår på brystet og tør tage mere ansvar, når Lasse skubber dem i en retning. Det tror jeg ikke, man behøver at være virkelig klog på Counter-Strike for at gøre.

- Han er jo overhovedet ikke ekspert i Counter-Strike, men han lærer også hurtigt. Nogle af hans styrker er at læse dynamikken i en gruppe og mærke, hvor han kan udvikle folk individuelt, siger han.

Heroic deltaer som eneste hold i Blasts efterårsfinale, der fra onsdag til søndag afholdes i Royal Arena i København.

/ritzau/