Runes næste modstander er i sit livs højdepunkt

Genaro Alberto Olivieri er for første gang med i en grand slam-turnering og skal nu møde Holger Rune.

Udgivet:03. juni 2023, 09.14

Læsetid:2 minutter

Genaro Alberto Olivieri slog i anden runde italienske Andrea Vavassori med 7-6, 3-6, 6-4, 7-6 på bane 13.

/ Ritzau /

4 måneder siden

PARIS Smilet var så bredt, at hans ansigt var på tærsklen til at flække, da han satte sig til rette ved pressemødet.

Genaro Alberto Olivieri havde netop spillet sig frem til French Opens tredje runde, hvor han lørdag skal møde Holger Rune.

Store arenaer, pressemøder og modstand fra top-10 er den 24-årige argentiner ikke vant til.

Som verdens nummer 231 består hans hverdag primært af challenger-turneringer, når han da ikke giver den et skud i kvalifikationen til grand slam-turneringer.

Det har han gjort med succes i Paris, hvor han først vandt tre kampe og nu også har vundet to kampe i hovedturneringen, som han aldrig før har deltaget i på grand slam-niveau.

- Det er helt utroligt. Da jeg kom til Paris, havde jeg ikke forestillet mig dette øjeblik. Jeg er meget, meget glad og nyder det hele. Det er med sikkerhed det største øjeblik i mit liv, siger Genaro Alberto Olivieri.

- Jeg har været bagud, men har bare fightet, mens jeg har nydt det. Det har været utroligt.

Olivieri skal nu møde Holger Rune, som han lagde mærke til for flere år siden, da den unge dansker var på vej op igennem tennissystemet.

- Jeg så ham for tre-fire år siden til nogle Future-turneringer i Portugal, så jeg kender ham godt. Jeg ved, han er god og spiller virkelig godt, lyder det fra Olivieri.

Han tror dog på sin chance mod den danske storfavorit.

- Jeg skal selvfølgelig spille rigtig godt, og så skal jeg forberede mig på, at vi skal spille på et stort stadion. Følelserne kan blive svære at kontrollere. Men jeg tror, at jeg kan gøre det og vil arbejde for det.

Argentineren tror dog, det er en fordel for Rune, at danskeren slap for at spille anden runde-kamp, da Gaël Monfils trak med en skade.

- Han har ikke tre og en halv times kamp i benene, som jeg har. Til gengæld har jeg fundet rytme og har spillet rigtigt godt, lyder Olivieris vurdering.

Hans kamp mod Rune skal spilles som den anden på French Opens største arena, Court Philippe-Chatrier, lørdag.

/ritzau/