Millioner afsat: Lokalt museum et stort løft til efteråret

Udgivet:01. juli 2020, 19.54

Læsetid:1 minut

Fur Museums nye indgangsparti og overdækning af gård har været på tegnebrættet siden 2018. Visualisering: Arkitektfirmaet Andreas Ravn, Balling

Fremrykkede anlægsopgaver i forbindelse med corona-krisen er årsag til, at der nu skal opføres et nyt indgangsparti, overdækning af gård og diverse renoveringsarbejder på Fur Museum.

Det er der politisk enighed om, og det glæder formanden for Museum Salling, byrådsmedlem Annette Torp (V), Tøndering.

- Det har vist sig meget svært at få fondsmidler til projektet, og da vi skulle se på anlægsopgaver, der med fordel kan fremrykkes i Skive Kommune, pegede vi på Fur Museum. Nu er vi oppe på 4,5 millioner kroner, fortæller Annette Torp.

Derfor forventer formanden, at arbejdet kan indledes til oktober, når sæsonen er slut.

- Det bliver en flot signatur-bygning, så museet fremstår mere indbydende og spændende, siger Anette Torp.

Desuden har Fuur Sparekasses Erhvervsfond givet tilsagn om 500.000 kroner til køb af inventar til museet, når renoveringen er slut.

- Det bliver ikke et »spinke-spare-projekt«, men opgaverne vil blive prioriteret. Jeg tror, vi når et godt stykke vej for pengene, slår Annette Torp fast.

Beslutningen falder helt i tråd med Skive Byråds konstitueringsaftale, hvoraf det fremgår at museet på Fur og Spøttrup Borg skulle nyde fremme i den valgperiode, der løber frem til og med næste år.

Læs også
<span>Politisk flertal støtter plan:</span> Museum på vej mod million-udvidelse <span>Politisk flertal støtter plan:</span> Museum på vej mod million-udvidelse
Læs også:
Politisk flertal støtter plan: Museum på vej mod million-udvidelse