Mørk og Schumacher nyder udsigten

25. september 2013, 09.21

Vi laver jo det, vi bedst kan lide, nemlig at spille håndbold. Sådan siger de to lokale landsholdsspillere, der bor sammen højt over Søndergade i Skive. Foto: Steen Don

Hvis Skiveegnen i disse år har et sportsligt kändis-par, så er det ikke let at komme uden om Jane Schumacher og Marcus Mørk, begge landsholdsspillere i håndbold, bosat på øverste etage i en nyrenoveret ejendom i Skive - med dejlig udsigt over sydbyen, og kærester igennem fem-seks år.

Marcus Mørk - med udgangspunkt fra Rønbjerg, er måske ikke helt på toppen netop nu, grundet en nylig opereret skulder, men hans tid kommer igen - og Jane Schumacher, motor hos Skive fH, glæder sig aktuelt over sæsonens første ligasejr over København Håndbold - og over, at hun til sommer afslutter sin læreruddannelse på Skive Seminarium.

- Vi er da privilegerede. Det kan man ikke kom udenom. Vi laver begge to det, vi bedst kan lide, vi har hinanden - så ingen tvivl om, at vi har et godt liv, slår 25-årige Marcus Mørk fast - på en fridag i september, hvor hans eneste pligt har været at gennemføre et fysisk træningspas i et lokalt motionscenter.Ellers arbejder han på en nyligt underskrevet kontrakt med de danske mestre i Aalborg Håndbold, som godt vidste, at de købte en skadet spiller hos Mors/Thy Håndbold - men nu går det fremad efter skulderoperationen, og Mørk håber i løbet af få uger at kunne begynde at gøre gavn for sin løn.Jane Schumacher, der er sønderjyde af fødsel, kom til det midtjyske for at gå på håndboldakademi i Viborg - og for at blive student.

Det sidste lykkedes, men et knæ drillede, og efter en langvarig pause tog hun fat på spillet igen i Skive fH i 2. division, da Jan Eversby kom til byen fra Viborg og »tog hende med«.

- Og siden er det kun gået fremad. Vi er kommet i ligaen, jeg har fået min landsholdsudtagelse, jeg kan se til ende på min uddannelse, så jo, det går godt, siger smilende Schumacher, der dog erkender, at der er langt hjem til familien i Tinglev, tæt ved grænsen til Tyskland.

- Og helt ærligt, jeg savner min familie, men må jo så glæde mig over stor gæstfrihed hos Marcus’ familie - som gør, hvad de kan for, at jeg ikke føler savnet for stort, siger hun.