Betydende betoning

Udgivet:09. august 2022, 13.47

Læsetid:1 minut

Frits Olav Munk skriver om færdigretter i »forvarmet ovn« - med mere. Arkivfoto: Ritzau Scanpix/Free

Af Frits Olav Munk. Frederiksdal Allé 41 7800 Skive

SPROG I en søgning efter nemme løsninger på ernæring, er færdigretter et oplagt emne til research.

Nogle af disse halvt og helt spiseklare måltider er forstegte. Okay, kødet må ger-ne være gennemstegt, men ligefrem forstegt?

Andre retter er forkogte. Ubehagelige erindringer om slatne, konsistensløse gule-rødder, blævrede blomkål og halvt opløste, melede kartofler dukker op som melodra-matiske minder.

Maden skal være ordentligt tilberedt; men derfor behøver den da hverken at være forstegt eller forkogt. Hvorfor skal producenterne absolut overdrive så voldsomt?

Og som om det ikke var nok, forlanger instruktionen ofte, at disse overforgjorte sager bliver indsat i en forvarmet ovn. En opvarmet ovn burde være tilstrækkeligt. Tænker de typer slet ikke på brandfaren?

Sikke dog en flok forhærdede og forrykte galninge. Hvem i alverden har lyst til at købe sådan noget? Men der er åbenbart et marked for den slags.

Jeg har nævnt det ved adskillige lejligheder, og konstaterer det hermed endnu en-gang:

Folk ER underlige. Det var egentligt bare dét, jeg ville nå frem til.

Nu tager jeg en skål havregryn med kold mælk, der (uden fordækt forstillelse) hverken er forstegt, forkogt, forvarmet, forbrændt, forkullet, forstenet eller fordærvet.

Indlæser debat