Pinlig og skandaløs affære

Udgivet:18. maj 2022, 13.36

Læsetid:1 minut

Kristian Pihl Lorentzen.

Af Kristian Pihl Lorentzen MF for Venstre, Kærsangervej 11, Ans

POLITIK Det er i min optik fuldstændig skandaløst, at en hædersmand som fhv. minister Claus Hjort Frederiksen nu i næsten et halvt år har været sigtet for landsforræderi. En dybt alvorlig sigtelse, der i værste fald kan medføre en dom dom på 12 års fængsel.

Ifølge Claus Hjort - og ham tror jeg fuldt og fast på - handler sigtelsen alene om ting, han har sagt i avisartikler og debatter, som har fundet sted i fuld offentlighed – og som i øvrigt har været alment kendt i årevis. Regeringen påstår, at dens rolle blot har været et ”gummistempel” i sagen.

Men det hænger ikke sammen! Der stiller noget under.

Blandt andet kan BT berette om, at der i sagen har forgået en tæt korrespondance mellem rigsadvokaten og topembedsfolk, herunder departementschef i statsministeriet, Barbara Bertelsen. Og hvilke ministre har været inde over sigtelsen?

Det er dybt kritisabelt, at vi endnu engang oplever en magtfuldkommen regering, som forsøger at mørklægge deres rolle i alvorlige sager, som kun kommer frem i lyset takket være en årvågen presse.

Vi vil i Venstre ikke acceptere den lukkethed, som vi ustandseligt oplever fra regeringens side. Derfor har Venstre stillet over 70 kritiske spørgsmål i Claus Hjort sagen, ligesom vi har indkaldt regeringen i samråd. Men vi har endnu intet hørt noget fra hverken statsministeren eller justitsministeren. Det er intet mindre end dybt pinligt og skandaløst. Læg dog kortene på bordet.

Indlæser debat