Dagens coronatal: Status quo i Skive, mens Holstebro har næsthøjeste smittetal

9. maj 2021, 15.44

Mere end hver fjerde har fået deres første vaccinestik. Arkivfoto: Martin Ballund

Lørdagens incidenstal på 24 i Skive Kommune steg marginalt søndag eftermiddag til 26,2. Der er dermed 26,2 smittede personer per 100.000 indbyggere i kommunen, hvilket svarer til, at der er registreret 12 personer på Skiveegnen, der er blevet smittet med virussen i løbet af de seneste syv dage.

Det rykker kommunen op på en 12. plads fra en 10. plads over de mindst smittede kommuner i landet, hvoraf de fire første pladser går til øerne Læsø, Ærø, Samsø og Langeland, som ikke har nogen smittede overhovedet.

I den anden ende af smitteskalaen er nabokommunen Holstebro røget helt op på en andenplads over kommuner med det højeste smittetal - kun overgået af Hørsholm. I Holstebro har smitten været støt stigende det meste af ugen. Lørdag eftermiddag steg incidenstallet i kommunen fra 186,3 til 203,4, og søndag eftermiddag var det steget yderlgiere til 235,9. Det betyder, at der i det seneste syv dage er registreret 138 smittede personer i Holstebro.

Viborg Kommunes smittetal er også steget en smule i løbet af de seneste dage. Incidenstallet var 57,9 om lørdagen og 62,1 om søndagen. Det betyder, at der har været 60 personer med bopæl i Viborg Kommune, der er blevet registreret smittet med corona siden sidste søndag.

På Mors er smitten faldet fra et incidenstal på 44,5 til 34,6. Det drejer sig dog kom om syv personer fra Morsø Kommune, der er blevet smittet inden for de seneste syv dage.

På landsplan blev der registreret 874 bekræftede smittetilfælde med covid19-virus fra lørdag til søndag.

Indlæser debat...