Østeuropæiske coronapatienter sendes til Region Midtjylland

Udgivet:15. november 2021, 10.44

Læsetid:1 minut

Steen Thomsen.

Af Steen Thomsen medlem af regionsrådet (DF) Sundgårdsvej 22 8700 Horsens

CORONA Søren Brostrøm har nu udtalt, at de danske hospitaler risikerer at blive belastet til et kritisk punkt i løbet af de næste måneder. På vores sygehuse er der drøntravlt - specielt på intensivafdelingerne.

Alligevel bliver syge rumænske patienter med corona desværre fløjet med militærfly til Danmark og indlagt på intensivafdeling i region Midtjylland. Samtidig aflyser regionen operationer af danskere og overskrider de maksimale ventetider for kræftpakke forløb på grund af travlhed.

Regionsrådet blev først orienteret efter beslutningen var truffet om at hente coronasyge østeuropæere til region Midtjylland, hvilket er uacceptabelt. Den socialdemokratiske regionsrådsformand undskylder sig med, at det er en administrativ beslutning. Men den holder ikke.

I en tid hvor danskere får aflyst operationer og vi står overfor at vores hospitaler risikerer at blive belastet til et kritisk punkt, skal vi da ikke tage coronapatienter fra Østeuropa ind på intensivafdelingen på vores hårdpressede hospitaler.

DF vil kræve, at beslutning af yderligere import af coronapatienter fra Østeuropa skal besluttes af regionsrådet. Det er glædeligt, at Venstres spidskandidat Anders G. Christensen er enig i dette.

Så må se, og der efter regionsrådsvalget fortsat er flertal for at østeuropæiske coronapatienter fortsat kan hentes til regionens hospitaler som en administrativ beslutning.