Knap hver anden solgte bil i marts kan køre på el

I marts blev der indregistreret 17.969 nye personbiler i Danmark. 47 procent af dem var opladelige biler.

Udgivet:01. april 2023, 08.23

Læsetid:2 minutter

Det er særligt elbilerne, der er i stor fremgang på det danske marked. Marts måned bød på 6554 nye elbiler på de danske veje, skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse. (Arkivfoto)

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Der er kommet fart på bilsalget igen, efter flere år hvor salget og leveringerne af biler har været udfordret af manglen på mikrochips.

I marts blev der indregistreret 17.960 nye personbiler i Danmark. Det er 23 procent flere personbiler end samme måned sidste år.

Særligt biler, der kan køre på el, er populære blandt danskerne. Knap halvdelen af de solgte biler i marts var opladelige, skriver De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

Ifølge administrerende direktør Mads Rørvig går det stærkt med danskernes omstilling til elbiler lige nu.

- Der er god konkurrence på markedet lige nu, hvor forbrugerne slår til på gode tilbud. Danskerne er meget følsomme over for prisnedsættelser og slår til, når der er et godt tilbud, siger han.

I januar annoncerede elbilproducenten Tesla prisnedsættelser på flere af sine nye modeller, det påvirkede prisen på andre nye elbiler, men særligt faldt også prisen på brugte elbiler mange steder.

Og netop salget af Teslas elbiler er da også rekordhøjt i marts, viser tallene. Det er salget af Model Y, der tordnede frem.

Faktisk er der aldrig nogensinde indregistreret så mange eksemplarer af en specifik bilmodel på en måned, skriver Jyllands-Posten.

I 2023 er der indtil videre kommet 11.902 nye elbiler ud på de danske veje. Det er en fordobling i forhold til første kvartal sidste år.

Det høje antal nye elbiler stiller store krav til, at der hurtigst muligt kommer endnu flere ladestandere, siger Mads Rørvig.

- For langt de fleste er det heldigvis nemt med opladning, fordi mange har en garage, hvor de kan sætte deres egne opladere. Men der bor også mange bilejere i etageejendomme, hvor det kan være sværere at få opladning.

- Derfor bør man sætte ladestandere op så mange steder som muligt nær etageejendomme i de store byer, da det særligt er et problem for personer, der bor her, siger han.

Elbiler har forskellige rækkevidder, men de fleste kan køre mellem 200 og 400 kilometer, når de er ladet helt op.

En elbils rækkevidde bliver ikke kun påvirket af den hastighed, man kører bilen med, men også af temperatur.

/ritzau/

Indlæser debat