Skivemødet: Jim Lyngvild tog Jenle med storm

Udgivet:05. september 2020, 09.46

Læsetid:2 minutter

Jim Lyngvild charmerede og begejstrede publikum, da han for første gang besøgte Skivemødet. Foto: Steen Don

Nej tak, han vil ikke have en rundvisning på Jenle.

Men han ville gerne have lov til at komme en dag, hvor han har bedre tid og få den - og hans vurdering er, at driften af Jenle hører hjemme på finansloven.

Iværksætteren og multikunstneren Jim Lyngvild, der er kendt for at skrive bøger, at have lanceret en hudplejeserie, et kosttilskud, har sit eget bryggeri og er manden, der ganske gratis har udformet kunst til Fåborg Kirke, tog Skivemødet med storm.

Intet af det har været en ulempe for manden, der bekender sig til asa-troens nordiske guder og bor på sin egen vikingeborg langt fra alfarvej, fortalte han i en samtale med Christian Have.

- Nej, jeg oplever det som en ulempe, at jeg én gang har stemt på Dansk Folkeparti. I spændingsfeltet mellem erhverv og kunst skal man helst være rød, og i de seneste fem år har jeg været medlem af Det Konservative Folkeparti, fortalte Jim Lyngvild.

Han talte også om det mod, som han gennem årene har fundet.

- Hvis nogen siger, at jeg ikke må gøre et eller andet, så kan I tro, jeg gør det. Jeg er det lille barn, der altid gør det modsatte, og det er der nogle gange nogen, der får galt i halsen. Men man må finde sit eget mod, sin egen stil og skabe sin egen historie, sagde Jim Lyngvild.

Hans værker i Fåborg Kirke har skabt voldsom debat.

- Man har kaldt det pompøs-vulgært. Så er det dét, jeg er - pompøs-vulgær. Men hvis billederne er så håbløse, kan man da undre sig over, at 250 danske præster i folkekirken vil bruge dem i undervisningen af konfirmander, sagde Lyngvild.

Han glædede sig til at besøge Jenle igen - og lære nyt om Aakjær.

- Desuden er udsigten jo guddommelig, sagde Jim Lyngvild, inden han tog afsked under taktfast bifald.