Trusler og medlemsflugt fra Venstre

21. juni 2021, 11.15

POLITIK For et par dage siden hørte jeg borgmesteren udtale sig til Radio Skive, at Venstre var klar til en sober valgkamp. Venstre har efter eget udsagn mistet mange medlemmer efter Inger Støjbergs brud med Ellemanns Venstre.

Jeg synes, at støtten og opbakningen til Inger Støjberg har været utrolig svag og mangelfuld i Skives byrådsgruppe. De har som sædvanlig hyttet deres eget skind

Tre tunge venstrefolk har trukket sig fra Venstres liste, og jeg fik selvfølgelig æren for Arne Bisgaards fratræden. Jeg må da indrømme, at jeg stadig undres over, at han fortsat er bestyrelsesformand på Thise Mejeri.

Den helt unge Matias, der af personlige årsager trængte til en politisk pause, sprang kort tid efter fra Nye Borgerlige til Venstre.

Hvad mon de lokkede ham med? Jeg begriber ikke, at venstrefolk vil falde så dybt og på det groveste udnytte et så ungt menneske for at tilsværte politiske modstandere.

Godt nok kender jeg til venstremanden Peter Hahn og de kyniske metoder, der tages i brug, men alligevel kommer det som en stor overraskelse, at også borgmesteren og den nye gruppeformand og kampagneleder Goska Rasmussen vil synke så dybt og udnytte en ung mand, blot for at mele deres egen kage.

At Skives borgmesterkæde skifter ejermand til kommunalvalget er der vist ikke længere tvivl om. Heller ikke i Venstre, hvor desparationen driver ned ad væggene. Men hvordan borgmesterens udmelding om en sober valgkamp kan forliges med trusler og brud på en tavshedspligt fra ungdomskandidaten Matias L. Nielsen, det forstår vel kun en venstremand.