Limfjorden Rundt kom sikkert i havn

Udgivet:15. september 2014, 11.54

Læsetid:2 minutter

Løseligt vurderet lagde flere tusinde vejen forbi Skive Havn i lørdags for at tage de mange flotte træskibe, der havde deltaget i Limfjorden Rundt, i nærmere øjesyn. Foto: Lindy Jørgensen

9 år siden

Niels Sohn fra Skive har stået i spidsen for Limfjorden Rundt 26 gange, og rutinen fornægter sig ikke. Endnu en gang har han styret træskibssejladsen sikkert i havn.

58 skibe i otte forskellige klasser, fra store tremastere til små bermuda- og gaffelriggere, ankom til Skive Havn, målet for sidste etape, hvor de blev modtaget med kanonsalut fra kajen.

Det var Nørrejydske Artilleriregiments Saluteringslaug med hjemsted i Skive, der havde kørt de små kanoner i stilling.

Løseligt anslået mødte flere tusinde op på havnen for at se de mange flotte skibe. Foreningen Limfjorden Rundt, der i forbindelse med sejladsen står for alle aktiviteter på land, inklusiv afslutningsfesten i Skive, havde sørget for boder, musik og anden underholdning på havneområdet.

Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard overrakte præmier ved afslutningsfesten, der traditionen tro foregik i en af de gamle værftshaller på Skive Havn.

Arrangør Niels Sohn kunne i år glæde sig over godt vejr hele vejen igennem. Etapen fra Struer til Nykøbing Mors var den eneste, hvor skibene måtte tage motor i brug for at nå frem, og der blev derfor ikke sejlet kapsejlads den dag.

Fra Nykøbing til Fur var der ikke meget vind, men sejladsen blev gennemført, og nogle af skibene valgte at sejle til Limfjordsøen gennem Fursund.

Første etape fra Løgstør til Thisted blev gennemført med kryds og segl, og især turen fra Thisted over Vildsund, Venø til Struer var flot, beskriver Niels Sohn.

- Alle skibe overholdt tidsplanen i alle havne, tilføjer arrangøren.

Skibene passerede målstregen i Skive ved indsejlingen til sejlrenden en mil ude, og ud af de 58, der kom i mål, var det kun skonnerten Fulton, som skulle hurtigt af sted igen for at chartre nye passagerer i Aalborg.