Byggematador fik ærespris: »Jeg har altid elsket vores by«

Udgivet:27. januar 2018, 07.58

Læsetid:2 minutter

Joan Thora E. Laurberg
Journalist| joan@skivefolkeblad.dk

5 år siden

I en alder af 72 år modtog en af egnens største investorer, entreprenør Kaj Ove Madsen, æresprisen ved Skive Business Award.

Æresprisen var ny, mens award-showet nu har to år på bagen. Fra Spar Nord motiverede Jens Kristian Mogensen uddelingen af æresprisen:

- Prisen gives til en person, som i årevis har gjort en særlig indsats for erhvervslivet i Skive Kommune. I år gives prisen til en person i byggebranchen, en person som har investeret pænt og stort på Skive-egnen og gjort en stor indsats for byudvikling og fornyelse. Der er mange muligheder for at investere, men Kaj Ove Madsen investerer her i byen. Lysten til at investere og renovere har resulteret i mange gennemgribende byggerier, som punkthusene, boligejendom i Asylgade, Posthuset og Resenlund. Desuden en række erhvervsbyggerier på egnen.

Kaj Ove Madsen holdt i sin takketale fast i, at prisen kom bag på ham:

- Det er lidt af en overraskelse. Jeg skal lige trække vejret for at blive klar igen. Det er fantastisk at få sådan en pris. Jeg har altid elsket vores by. Jeg praler tit af Skive, for jeg er glad for Skive. Men at komme hertil i dag at skulle have en pris gør, at jeg ikke kan lade være at tænke på, at der var et bånd, som var langt. Mit er også ved at være lidt kort. Så hvis jeg skulle have prisen, så skulle det snart være.

Prismodtageren henviste til Søs Egelinds foredrag tidligere på aftenen, hvor hun på scenen anvendte et målebånd til at illustrere længden af et menneskeliv.

Kaj Ove Madsen havde ros til sin familie, hvor især hustruen, Grethe, fik ros for sin indsats. Det samme gjorde de mange medarbejdere, som gennem årene har arbejdet, henholdsvis fortsat arbejder, hos Kaj Ove Madsen:

- For at kunne komme så langt inden for byggeri, som vi er, så er det altså nødvendigt at have nogle branddygtige medarbejdere. Og det har vi bare. Vi har mange, som har haft 25 års jubilæum, og nogle som går på pension

Efter prisoverrækkelsen fortalte Kaj Ove Madsen til Skive Folkeblad, at han har reduceret sit timetal væsentligt i firmaet, så han i dag arbejder 35 timer. Og han har på ingen måde tænkt sig at give slip på glæden ved at tage på arbejde:

- Hvis man er sund og rask og ikke løber i alt for mange unoder, så vil jeg i hvert fald fortsætte med at have et halvtidsjob. Det er jeg ikke i tvivl om, sagde byggematadoren, der kommer fra Hald.

Om sin arbejdsdag siger han blandt andet:

- Jeg møder lidt senere om morgenen nu. Jeg kan lige stå op, læse avisen og køre hjemmefra ved ni-tiden, og så er det en god dag. Der kommer mange kunder, og jeg kan også godt lide at komme ud at se, hvordan det går på byggepladserne.