112

Politirapporten: Hærværk mod biler og narkopåvirket knallertkører i gågaden

5. maj 2021, 09.20

Hærværk mod Mercedes i Kompagnigade

En sort Mercedes, der holdt parkeret i Kompagnigade, er blevet udsat for hærværk. Mellem tirsdag aften klokken 19 og onsdag formiddag klokken 10 har ukendte gerningsmænd ridset bilens højre side med en skarp genstand.

Endnu et hærværk mod bil i Skive

En BMW-ejer fik en rigtig træls lørdag, da han kunne konstatere, at nogen havde begået hærværk mod hans bil. Bilen var parkeret på Voldgade i Skive. Den seneste tid har der været flere tilfælde af hærværk mod bil rundt om i Skive.

Bilens højre side er blevet ridset med en skarp genstand hele vejen fra forreste kofanger og hen over begge døre. Hærværket er sket mellem fredag aften klokken 23 og klokken 12 lørdag.

Dyrt værktøj stjålet fra skurvogn

Ukendte gerningsmænd har stjålet elværktøj til en værdi af 10.000 kroner.

Tyveriet er sket fra en skurvogn, der holdt parkeret på en mark ved en byggeplads på Søbyvej ved Højslev. Indbrudet er sket mellem lørdag eftermiddag klokken 15 og søndag morgen klokken 7.

Tyvene har skaffet sig adgang gennem et opbrudt vindue. Politiet har ingen spor at gå efter i sagen.

Elværktøjet er af mærkerne Makita og Milwaukee.

Narkopåvirket manden kørte knallert gennem gågaden

Lørdag eftermiddag lige efter klokken 16 spottede en politipatrulje en mand. der kom kørende på sin lille knallert ad Nørregade. Politiet stoppede ham, og en narkometertest gav udslag for metadon og cannabis.

Manden, der er 34 år og kommer fra Højslev, blev anholdt, og politiet visiterede ham.

På manden fandt politiet 101 gram hash, og han er derfor blevet sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer samt kørsel i gågaden.

Drenge stjal fra købmand

To drenge syntes åbenbart ikke, at de skulle betale, da de sidste onsdag var en tur forbi Min Købmand i Hem.

Klokken 13:14 kom de to drenge ind i butikken, hvor de stjal fem energidrikke til en samlet værdi af 100 kroner. Begge drenge var danske af udseende og mellem 15 og 18 år.

Den ene dreng bar en sort kasket, hvor der stor LA på, en sort jakke, sorte adidasbukser og sorte sko. Den anden dreng havde en hvid bøllehat på, en sort dynejakke, sorte arbejdsbukser og sorte sko. Begge drenge bar mundbind inde i butikken.

De løb ud af butikken og kørte fra stedet på sorte, larmende scootere. Ingen af drengene var iført styrthjelm.

Råger bliver skudt

Reguleringen af råger er gået i gang 1. maj. Det betyder, at personer med forudgående tilladelse gerne må skyde råger, så støjgenerne fra de larmende dyr kan blive mindsket.

Lokalpolitiet i Skive siger i den forbindelse, at hvis man ser folk gå rundt med geværer, så er det nok, fordi de er på jagt efter den sorte fugl. Man vil derfor nok også komme til at høre skud, men det er alt sammen i orden.

Tidligere skulle jægerne have veste på, hvor det fremgik, at de regulerede råger, så man kunne genkende dem. Det er ikke længere tilfældet.

To kvinder talte i telefon - en kvinde var påvirket

Onsdag havde politiet fokus på folk, der talte i telefon, mens de kørte bil. På Holstebrovej standsede de derfor klokken 10:12 en 60-årig kvinde fra Spøttrup, der brugte hendes håndholdte mobil. Det kostede et klip i kørekortet.

Otte minutter senere standsede politiet endnu en kvinde på Holstebrovej. Denne gang var der tale om en 55-årig kvinde, der også kommer fra Spøttrup. Hun brugte også sin håndholdte mobiltelefon under kørslen, så det gav også et klip.

Klokken 10:36 stoppede politiet endnu en gang en kvinde. Denne gang, fordi de havde mistanke om, at hun kørte bil i påvirket tilstand. Kvinden - en 31-årig kvinde fra Skive - blev stoppet i krydset mellem Sdr. Boulevard og Egerisvej. Hun blev narkotestet, og det gav udslag for cannabis. Kvinden blev derfor anholdt og taget med, så hun kunne afgive en blodprøve.