Viceborgmester i flyverskjul

Udgivet:06. december 2022, 10.00

Læsetid:2 minutter

Grethe Breum skriver bl.a. om Midtjyllands Lufthavns fremtid i dette læserbrev.

Af Grethe Breum. Åbakken 4 7860 Spøttrup

2 måneder siden

ERHVERV Man skal passe på med at vende ting på hovedet, især som redaktør på sin egen avis. Det er altså ikke smart at lægge røgslør ud for, at søge rygdækning for tidligere artikler. Når blæsten går frisk, kommer sigtbarheden hurtigt tilbage.

Jeg havde såmænd heller ikke ventet mig en udtalelse fra viceborgmesteren, der jo ellers tidligere har udtalt mishag ved bevilling af underskudsgarantien til Knud Bjerres erhvervsarrangement plus MOMS med Obama. Alle kender jo efterhånden viceborgmester Mogens Birkelunds fortid i CVR-registret og det kræver selvfølgelig også hår på brystet at gå imod borgmesteren.

Når jeg en mørk og kold vinteraften sidder i stuen og bladrer byrådets referater igennem falder det i mine øjne, at Mogens Birkelund har været ualmindeligt meget fraværende i de udvalg hvor han ellers har tilbudt sin ekspertise. Det umiddelbare indtryk er at Mogens Birkelund er fraværs topscorer og der er ellers hård konkurrence skal jeg love for.

Så faldt det mig ind at Mogens Birkelund selvfølgelig kunne være hårdt engageret i Midtjyllands Lufthavns ve og vel, armbevægelserne var store til at begynde med. I hvert fald går det nu med lufthavnen som det er gået med så meget andet viceborgmester Mogens Birkelund har rørt ved. Det falder simpelthen sammen om ørerne på ham.

Så vil nogle sikkert sige, at han har jo ikke siddet i den bestyrelse særligt længe. Nej netop, han kan som sædvanligt meget hurtig medvirke til, at lægge et foretagende i graven som det fremgår af CVR-registret. Fortsæt endelig fraværet i byråd og udvalg Mogens Birkelund, det skulle nødigt gå værre i Skive Kommune end det gør i forvejen.

Ak ja, ikke engang Obama kan sætte skub i Midtjyllands Lufthavn.

Måske kan kun Knud Bjerres kreative forretningsmetoder redde Midtjylland.

Indlæser debat