Danmark er forberedt på tunesisk modvind fra tribunerne

Kasper Schmeichel og Kasper Hjulmand føler sig sikre på, at tunesisk passion på tribunen ikke får betydning.

Udgivet:22. november 2022, 12.24

Læsetid:1 minut

Det danske fodboldlandshold har trænet i noget mere rolige omgivelser nær en stor omfartsvej, hvis man sammenligner med det lydtapet, der venter i tirsdagens VM-premiere mod Tunesien.

/ Ritzau /

1 år siden

DOHA Det danske fodboldlandshold har forberedt sig på, at der venter en hektisk kulisse i tirsdagens VM-premiere mod Tunesien.

Det nordafrikanske hold ventes at have over 30.000 fans på plads på Education City Stadium, mens kun omkring 700 danskere kan give dem vokalt modspil.

De larmende og passionerede tunesere har været et tema i landsholdets forberedelser, men de regner ikke med, at kulissen svækker chancen for et godt dansk resultat.

- Vi er vant til at spille forskellige steder under forskellige forhold. Vi er omstillingsparate hele tiden, så jeg forventer ikke, at det bliver noget problem, siger Kasper Schmeichel.

- Det vigtigste omkring kulissen er, at vi har set banen inden kampen. Alt andet rundt om kampen er mindre vigtigt, tilføjer målmanden.

Selv om landstræner Kasper Hjulmand er sikker på, at hans eget hold er i stand til at håndtere en vild kulisse uden problemer, har han set tegn på, at Tunesien løfter sig, når holdet har sine fans i ryggen.

- Tunesien har et enormt passioneret hold, hvor følelsesregistret går op og ned. Når de rammer en bølge med godt spil og et samspil med deres fans, så kan de virkelig ramme et højt niveau, siger landstræneren.

Den opfattelse er Tunesiens landstræner, Jalel Kadri, enig i.

- Vi forventer, at vi får støtte fra vores egne fans og fra andre afrikanske fans. Den opbakning kommer til at gøre os stolte og hjælper os til, at vi rammer vores højeste niveau, siger den tunesiske landstræner.

Det anslås, at der til daglig bor mellem 20-25.000 tunesere i Qatar.

/ritzau/