Butiksindehaver samler ind til ukrainske flygtninge: - Det var ubærligt at se på

Indehaver af butikken Kære Børn & Kids Coolshop, Louise Møller Pedersen, lavede et opslag om at samle ind til Ukraine på de sociale medier, og så gik det amok

Udgivet:28. februar 2022, 15.20

Læsetid:3 minutter

Efter opslaget blev offentliggjort, væltede det ind med tøj og lejetøj til de ukrainske børn. Privatfoto

Turit Skovborg
Journalist| ts@skivefolkeblad.dk

11 måneder siden

KRIG - Nogle gange er der bare noget, der er større og giver så meget mening, så man må gøre det.

Sådan siger Louise Møller Pedersen, der er indehaver af Kære Børn & Kids Coolshop på Viborgvej i Skive.

- Det var ubærligt at se familier, der måtte gå fra hus og hjem, og flygte med deres børn i hånden eller i en klapvogn, siger hun om den flygtningestrøm, der lige nu er ud af det krigsramte Ukraine.

Derfor besluttede hun sig for at donere noget legetøj, vintertøj, tøj og sko og spurgte sit netværk på LinkedIn, om nogle vidste, hvordan hun kunne komme videre med det. Det affødte en kontakt til en lokal ukrainer, og det satte gang i en hel masse mere.

Pyt med at vi skal bruge en masse timer på det, når bare vi kan hjælpe
Louise Møller Pedersen, indehaver, Kære Børn & Kids Cool Shop, Skive

Louise Møller Pedersen aftalte med den lokale ukrainer, at Kære Børn kunne være indsamlingssted for alt, hvad folk gerne ville donere til de flygtende ukrainere, og så lavede hun et opslag på Facebook. Det er nu blevet delt 770 gange og folk strømmer til butikken med tøj, sko, tandpasta, tæpper, barnevogne og alt mellem himmel og jord.

- Mange har også meldt, at de kommer med noget i morgen og i weekenden. Det eneste, vi ikke tager imod, er madvarer, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet

Det første læs røg af sted mod Polen mandag formiddag. PRivatfoto

Opslaget har også affødt mange spørgsmål, og Louise Møller Pedersen tager sig tid til at besvare dem alle, og derudover står hendes folk i butikken også for at sortere og pakke, så det kan blive klar til at sende ud af landet. Den første bilfuld røg af sted allerede mandag formiddag, og mandag eftermiddag kommer næste læs af sted.

- Vi har en familie, der kommer her til Danmark med et barn på fire måneder og børn på syv, ni og 14 år, så dem prøver jeg også at samle noget sammen til, så der er en færdig pakke til dem, siger Louise Møller Pedersen.

Hun er også blevet kontaktet af hjælpsomme folk, som tilbyder at stille logi til rådighed for flygtende ukrainere, og i det hele taget har Louise Møller Pedersen oplevet, at rigtig mange mennesker gerne vil hjælpe. Der har også været tilbud om at gøre et stykke frivilligt arbejde, og hun vil ikke udelukke, at det kan komme på tale på et tidspunkt, men lige nu klarer hun og de andre i butikken sig.

Når tingene er blevet pakket i butikken, sørger lokale ukrainere for, at det kommer videre, og det sker både i små og større biler, der har kurs øst på.

Læs også
<span>Yuliia og Andriy samler ind til Ukraine:</span> "Vi er nødt til at gøre noget" <span>Yuliia og Andriy samler ind til Ukraine:</span> "Vi er nødt til at gøre noget"
Læs også:
Yuliia og Andriy samler ind til Ukraine: "Vi er nødt til at gøre noget"

Selvom det her koster nogle timer fra det almindelige butiksarbejde, er Louise Møller Pedersen klar.

- Pyt med at vi skal bruge en masse timer på det, når bare vi kan hjælpe. Og når jeg ser, hvordan folk har delt mit opslag i vildskab, så kan jeg jo se, at det ikke kun er mig, der har lyst til at hjælpe. Det er bare fedt, siger Louise Møller Pedersen.

Indtil videre er der ikke sat nogen slutdato på indsamlingen, så man kan fortsat indlevere brugbare ting - både til børn og voksne i butikken på Viborgvej.

Læs også
<span>Leder:</span> Sammenhold mod Putin - for frihed! <span>Leder:</span> Sammenhold mod Putin - for frihed!
Læs også:
Leder: Sammenhold mod Putin - for frihed!