112

Politirapporten: Ældre kvinde ville deltage i konkurrence og mistede 27.000 kroner

Kvinden sendte flere personlige oplysninger

Udgivet:14. september 2023, 05.22

Læsetid:3 minutter

Pauli Vendelbo
Journalist

Ville være med i konkurrence: Ældre kvinde mistede 27.000 kroner

En 83-årig kvinde fra Spøttrup er blevet franarret 27.000 kroner, efter hun troede, hun deltog i en konkurrence.

- Kvinden blev gennem Messenger kontaktet af en veninde, der spurgte, om hun ville deltage i en konkurrence. Og det ville den 83-årige gerne. Hun skulle blot sende nogle personlige billeder og oplysninger - blandt andet de tre sidste numre på dankortet. Og kort efter fik hun så anmodninger om betalinger på Mobilepay. Dem accepterede hun, og det var så først derefter, at det gik op for hende, at hun var blevet snydt, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

- Vi kan kun opfordre til, at man ikke sender personlige oplysninger til nogen, for svindlerne er blevet virkelig dygtige til at hacke sig ind på eksempelvis Facebook-profiler, siger politiassistenten.

Facebook-profil hacket og brugt til bedrageri

Mandag eftermiddag fik en 20-årig mand fra Skive en anmodning på Facebook fra en af sine venner.

- Vennen spurgte, om han kunne låne 6500 kroner, og det kunne han godt, hvorefter der blev overført 6500 kroner. Hen på aftenen kom der så en ny anmodning fra samme ven. Denne gang ville han gerne låne 10.000 kroner, og de penge blev også sendt til kammeraten, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Men det var ikke slut. Der kom flere anmodninger. Og så begyndte den 20-årige at blive mistænksom.

- Han fandt så ud af, at vennens Facebook-profil var blevet hacket, men væk er pengene, og derfor skal vi endnu engang opfordre til, at man kun låner penge ud til folk, man mødes med, så man er sikker på, at de går til de rigtige, siger Niels Bach.

Ung mand sigtet: Kastede flasker mod mur

Mandag aften klokken 22.26 fik lokalpolitiet i Skive en anmeldelse om flaskekast mod murværket i Østergade i Skive.

- Vi kørte derned, og ganske rigtigt var en 21-årig mand fra Fårup i Nordjylland i gang med at smadre glasflasker mod facaden. Derfor er han nu sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Kontanter, computer og spiritus stjålet fra lejlighed

En hoveddør til en lejlighed i Frederiksgade i Skive er i løbet af mandag eller tirsdag blevet brudt op, hvorefter der har været ubudne gæster rundt i hele hjemmet.

- Fra lejligheden er der blevet stjålet 2200 danske kroner og 300 euro. Derudover er der stjålet en bærbar computer og forskellige spiritusflasker, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Indbrudstyve tog ure og playstation med sig

Syv armbåndsure, en Playstation 5 og en barbermaskine blev søndag aften eller natten til mandag stjålet fra en villa på Kildevej i Breum.

- Tyvene brød et vindue til soveværelset op, og det skete ved hjælp af et værktøj. Formentlig et koben. Men der er i hvert fald blevet stjålet værdier for et samlet beløb på 20.000 kroner, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Smykker stjålet ved indbrud

En villa på Havrevænget i Roslev har i løbet af natten til mandag eller mandag formiddag haft indbrudstyve på besøg.

- Gerningsmændene har skaffet sig adgang til huset ved at bryde et vindue op, og derefter blev hele villaen gennemrodet. Der er stjålet smykker, men der er endnu ikke en endelig opgørelse over, hvad der måtte mangle, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Læs også
Politiet efterlyser vidne: 55-årig kvinde overfaldet ved banegården Politiet efterlyser vidne: 55-årig kvinde overfaldet ved banegården
Læs også
Politiet efterlyser vidne: 55-årig kvinde overfaldet ved banegården
Læs også
Politirapporten: Tyv gemte sig i indkørslen, cyklist kørt ned af 83-årig og tre biler i harmonika-sammenstød Politirapporten: Tyv gemte sig i indkørslen, cyklist kørt ned af 83-årig og tre biler i harmonika-sammenstød
Læs også
Politirapporten: Tyv gemte sig i indkørslen, cyklist kørt ned af 83-årig og tre biler i harmonika-sammenstød