Det østlige Kina forbereder sig på tyfonen In-Fas ankomst

Myndighederne i Zhejiang-provinsen vil gøre alt, hvad de kan, for at sikre folks liv og ejendom, siger leder.

25. juli 2021, 06.57

Alle fly holder stille i Pudong International Airport i Shanghai, efter at samtlige fly til og fra den kinesiske storby er blevet aflyst som følge af tyfonen In-Fa.

SHANGHAI Den kinesiske storby Shanghai og de omkringliggende kystregioner har aflyst alle flyafgange, indstillet togtrafik og barrikaderet forretninger.

Det sker forud for tyfonen In-Fas forventede ankomst søndag eftermiddag lokal tid.

Tyfonen ventes at ramme den østlige provins Zhejiang, mens det centrale Kina stadig er ved at komme sig efter enorme oversvømmelser, der har dræbt mindst 58 mennesker og tvunget mere end en million mennesker fra deres hjem.

- Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at sikre folk livs og ejendom. Vi har et mål om ingen dødsfald og kun få skader og økonomiske tab, siger Yuan Jiajun, der er partisekretær i det kommunistiske parti i Zhejiang-provinsen.

Søndag morgen lokal tid var tyfonen knap 100 kilometer fra den store havneby Zhoushan.

Ifølge Kinas nationale vejrtjeneste bevæger In-Fa sig med 15 kilometer i timen.

Tyfonen har samtidig vindhastigheder på op til 38 meter i sekundet, hvilket svarer til 137 kilometer i timen.

Det ventes, at In-Fa vil tage turen nordpå langs Zhejiangs kyst fra omkring middag, hvorefter den vil passere Shanghai og nå den nordøstlige Jiangsu-provins søndag aften lokal tid.

Allerede lørdag opgraderede myndighederne i Zhejiang sit tyfon-alarmberedskab til det højeste niveau. Det betød blandt andet, at skoler og markeder blev lukket, mens vejtrafikken blev indstillet.

Myndighederne i Shanghai, der er hjemsted for omkring 26 millioner mennesker, har desuden aflyst alle flyafgange til og fra byen. Det samme har myndighederne i byen Hangzhou i den sydlige del af Zhejiang-provinsen gjort.

Desuden er hundredvis af skibe blevet bragt op på land i Shanghais dybvandshavn Yangshan.

Yderligere oplyser Shanghai Disneyland, at forlystelsesparken holder lukket søndag og mandag som følge af uvejret.

Tidligere på ugen mistede adskillige mennesker livet, da det centrale Kina blev ramt af den mest voldsomme regn i årtier.

Blandt de dræbte er 12 personer, som blev fanget, da en metrostation i storbyen Zhengzhou blev oversvømmet uden varsel.

/ritzau/Reuters