Frygtelig forårsåbning: SIK fik en snitter på Amager

14. februar 2021, 15.55

SIK måtte rejse fra Amager med en grim oplevelse i bagagen. Arkivfoto: Steen Don

Skive IK var på jagt efter en god start på foråret, da fodboldmandskabet søndag var inviteret til premiere hos Fremad Amager.

Sådan skulle det dog bestemt ikke gå. Faktisk fik Martin Thomsens mandskab en decideret mareridtsstart på 2021.

Efter mindre end halvandet minut skøjtede Nicolai Dohn nemlig rundt på kunstgræsset. Det gav plads til, at Fremad Amager kunne sende Kristoffer Munksgaard alene afsted mod mål. Hans afslutning kunne Marcus Bobjerg ikke stille noget over for, og så var foråret ligesom sparket i gang på værst tænkelig vis.

Skive så dog ikke ud til at lade sig slå ud af den kolde spand vand i hovedet.

Få minutter senere fik André Bjerregaard ramt stolpen, og inde foran mål skulle Nicolai Dohn egentlig bare sætte sin inderside på riposten for at gøre det til 1-1 i tomt mål. Igen så balancen dog ud til at drille, og i stedet for i nettet blev bolden sendt et godt stykke over mål.

Der var masser af plads at boltre sig på for skibonitterne i Sundby Idrætspark. Flere gange havde blandt andre Thomas Santos optræk til muligheder, og generelt var det hele tiden lige ved og næsten.

Men ind ville bolden ikke for gæsterne.

Det ville den til gengæld for Fremad Amager, som viste sig langt mere kyniske.

Efter 26 minutter var den gal igen i en situation, der ellers så ud til at være afværget. Thor Lange var fanget helt ude ved hjørneflaget, men han fik på forunderlig vis sendt en bold skråt tilbage ind i feltet, hvor Markus Bay stod klar til at sparke hjemmeholdet på 2-0.

3-0 blev det også til efter pausen. Et Amager-indlæg blev headet på stolpen af Kasper Fisker. Bobjerg kunne ikke få fat i riposten, og i en halvrodet sekvens stod Kristoffer Munksgaard klar til at skovle bolden over stregen.

De muligheder, SIK fik skabt i første halvleg, udeblev mere eller mindre efter pausen. Indskiftede Thomas Dalgaard fik dog sendt en afslutning på mål med et kvarter igen, som Amager-keeperen ikke havde problemer med.

Problemer var der til gengæld i den anden ende kort efter. Hjemmeholdet lagde en svævende bold ind i feltet, og her dukkede Momo Fanye Toure op og kunne gøre det til 4-0 med et fint hovedstød.

Resten af opgøret blev udelukkende et spørgsmål om at få sat en prop i for SIK. Der blev ikke lukket yderligere mål ind, men det kunne altså ikke ændre på, at skibonitterne åbnede foråret på frygtelig vis med et 0-4-nederlag.