Spillere udvandrer fra seriekamp: Målmand beskyldt for racisme

3. maj 2021, 08.45

Arkivfoto

Bedefredagens opgør mellem Viborg Nørremarken og Ørslevkloster IF blev en historisk oplevelse af den negative slags.

For første gang i DBU Jyllands 126-årige historie blev en fodboldkamp afbrudt af »racistiske årsager« – i hvert fald siger organisationens turneringsleder gennem de sidste 25 år, Ole Frandsen, at han aldrig har oplevet tilsvarende, og heller ikke har hørt om det tidligere.

De to hold havde givet hinanden en god og tæt kamp, indtil tingene eksploderede i et par hektiske slutminutter.

ØK var gået fra at være bagud 0-2 til at føre med 3-2, og Nørremarken var blevet tilkendt et frispark med mulighed for et farligt indlæg i ØK-feltet.

Stort set alle spillere var i feltet for at blande sig - og i optakten til indlægget råbte ØK-målmanden noget, som diskussionen siden har stået om.

I Nørremarkens trup er mørklødede Wilson Joseph, og i et hektisk moment råbte målmand et krav om opdækning til sine forsvarsspillere, hvor »den sorte« plus noget, muligvis indgik.

Parterne er efterfølgende uenige om, hvad Lund eksakt sagde, og dommer Morten Sevelsted, kan heller ikke redegøre for, hvad der blev sagt.

- Jeg hørte ikke noget i den almindelige larm, der var i en hektisk slutfase, siger den rutinerede dommer, der generelt får ros fra de involverede for sin del af afviklingen.

Ifølge ØK-formand Ryan Johannesen, der har udtalt sig til Viborg Stifts Folkeblad, blev der sagt »dæk ham den sorte op«.

I forlængelse af udråbet skubbede Wilson Joseph ØK-målmanden omkuld med et par hænder i brystet – og det blev signal til, at flere blandede sig i tumulten.

Facit blev, at Nørremarken i samlet flok besluttede sig for at forlade kampen - ØK-anfører Lars Løvig og træner Peter Ellebæk var i Nørremarken-lejren for at »klinke skårene« og tilbød at spille kampen færdig med en anden målmand mellem stængerne, men det blev afslået.

Fodboldhjemmesiden fjendscup.dk skriver, at Nørremarken-siden mener, der blev sagt »sorte svin«, hvilket ØK’erne ikke er enige i.

Nu vil sagen gå sin gang i DBU Jyllands system. Turneringsudvalget vil indhente udtalelser fra dommer Sevelsted, samt fra de to deltagende klubber, og der vil så blive truffet en afgørelse i forhold til resultat/mulig omkamp/straffe til de involverede parter.

Traditionelt har det været således, at den part, der vælger at forlade en kamp af den ene eller den anden grund, står svagt.

Unionen ønsker sine kampe færdigspillede, og er man utilfreds med noget, skal man i stedet for at forlade spillepladsen indgive en protest til kampens dommer.