Nu strømmer gassen fra GreenLab Skive

Udgivet:11. december 2019, 16.36

Læsetid:1 minut

Her åbner Christian Frandsen (til venstre), direktør for GreenLab Skive Biogas, Arne Bisgaard, medejer af biogasanlægget, og Michael Rønning Dalby fra energikoncernen E.ON for den første biogas produceret i GreenLab Skive i Kåstrup. Foto: Steen Don

Jens Kristensen
Journalist

4 år siden

Onsdag eftermiddag blev den første gas fra GreenLab Skive Biogas lukket ud på gasnettet.

Det betyder, at folk, der bruger naturgas, kan bruge biogas fra GreenLab Skive i Kåstrup.

Gassen kommer mindre end et år, efter første spadestik til det store anlæg blev taget i januar i år.

- Vi lukkede godt 500 kubikmeter gas ud på nettet. Det er ikke meget i forhold til den produktion på 50.000 kubikmeter pr. dag og 19 millioner kubikmeter gas pr. år, vi skal nå, når anlægget er fuldt udbygget. Men det var en stor dag for GreenLab Skive Biogas, at vi onsdag kunne levere den først gas til nettet, siger Christian Frandsen, direktør for GreenLab Skive Biogas,

Den første gas kom fra den af anlæggets seks reaktortanke, der ér fyldt op. Man er ved at fylde de øvrige reaktortanke med gylle. Man regner med at nå op på den maksimale produktion om et års tid.

Selve kontruktionen af anlægget afsluttes hen på foråret.

- Vi skal blandt andet have lavet det sådan, at vi kan bruge flere typer af biomasse til vores produktion. Foreløbig kan vi kun fylde gylle på anlægget, oplyser Christian Frandsen.

Når anlægget er helt færdig, vil man blandt andet også kunne bruge madaffald til produtionen af biogas i GreenLab Skive.

Greenlab Skive Biogas ejes af en gruppe af lokale landmænd og den internationale energikoncern E.ON.