Vandpark: Foreninger vidste ikke de stod på ansøgning

Udgivet:08. juni 2018, 12.28

Læsetid:2 minutter

I januar i år reserverede Knud Bjerre disse to brugte bro-pontoner, der ligger i lystbådehavnen i Skive. De skal bruges i forbindelse med den kommende vandpark i Skive. Foto: Steen Don

Jens Kristensen
| jkr@skivefolkeblad.dk

Skive får ikke en vandpark ved Strandtangen i Skive i år i stil med den, nogle borgere skaffede til Glyngøre sidste år.

Foreninger på havnen har ikke på nuværende tidspunkt mulighed for at deltage i driften af den. Desuden tager det lang tid at få Kystdirektoratets tilladelse til at sætte en sådan vandpark op.

Knud Bjerre, formand for Skive Kommunes byudviklingsudvalg, tog sammen med Skive Sejlklub initiativ til vandparken. Byudviklingsudvalget og Spar Vest Fonden gav i april hver 99.000 kroner til vandlegepladsen. I ansøgningen står Skive Dykkerklub og Skive Søsportshavn anført som »samarbejdspartnere«. Efter byudviklingsudvalget og fonden i april i år gav penge, indkaldte Skive Sejlklub foreninger på lystbådehavnen i Skive til møde om projektet. Men det lykkedes ikke at motivere andre foreninger til at gå ind i projektet nu.

- Vi er blevet spurgt, om vi ville donere nogle bro-pontoner, men vi er ikke samarbejdspartner i forhold til en vandpark i Skive, oplyser Henrik Svenningsen, formand for Skive Søsportshavn.

- Vi blev ikke på forhånd spurgt, om vi ville være med til at drive en vandpark. Hverken Skive Dykkerklub eller andre klubber på havnen i Skive kan stille op som samarbejdspartnere bag en vandpark i Skive, fortæller Rie Schmidt-Nielsen, formand for Skive Dykkerklub.

Efter Byudviklingsudvalget og Spar Vest Fonden gav tilsagn om penge til vandparken, indkaldte Skive Sejlklub andre foreninger på havnen til et møde om driften af en vandpark ved Strandtangen. Kun sejlklubben og Hotel Strandtangen deltog. Andre foreninger meddelte pr. mail, at de ikke kan afse ressourcer til at drive en vandpark ved Strandtangen.

- Knud Bjerre spurgte, om vi ville stå for en vandpark ved Strandtangen. Men vi synes, sådan en ligger for langt væk fra vores område, siger Michael Queck, formand for vinterbaderklubben Viski.

Ole Moth Madsen, formand for Skive Sejlklub, kan ikke forklare, hvorfor Skive Søsportshavn og dykkerklubben var anført som samarbejdspartnere i ansøgningen til Skive Kommune.

- Det var ikke mig, der sendte ansøgningen, og vi spurgte først bagefter andre klubber, om de vil være med, oplyser Ole Moth Madsen.

Knud Bjerre understreger selv, at Skive Dykkerklub og Skive Søsportshavn ikke er med i arbejdet på at skaffe Skive en vandpark i stil med den, Glyngøre fik sidste år, selv om de står som »samarbejdspartnere« i en ansøgning om støtte til vandparken.

- Det er ordknepperi. I Glyngøre hjalp dykkerklubben, da man lagde betonklodser ud til at forankre vandparken - det vil de helt sikkert også gøre i Skive. Skive Søsportshavn har givet to pontoner til vandparken, siger Knud Bjerre om sit brug af begrebet samarbejdspartner i formuleringen af en ansøgning til Skive Kommunes byudviklingsudvalg, som han er formand for.

Sidste år fik Glyngøre en vandpark (billedet), som blev en mægtig succes. Nu ser Skive også ud til at få en. Arkivfoto: Lindy Jørgensen
Læs også
<span>Projekt udsat:</span> Skive får først vandpark næste sommer <span>Projekt udsat:</span> Skive får først vandpark næste sommer
Læs også:
Projekt udsat: Skive får først vandpark næste sommer