Aalborg-træner drømmer om at gentage guldsucces fra 2019

I Aalborg vil træner Stefan Madsen gentage triumfen fra 2019, hvor holdet også kom skidt fra start mod GOG.

Udgivet:03. juni 2023, 12.30

Læsetid:3 minutter

Efter onsdagens nederlag til GOG er Aalborg Håndbold nu tvunget til sejr i den anden DM-finale, der afvikles søndag i Jyske Bank Arena i Odense. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

4 måneder siden

AALBORG Det er atter blevet den tid på året, hvor den danske herreliga i håndbold skal afgøres.

Igen i år står slaget mellem to af ligaens kæmper, nemlig Aalborg Håndbold og GOG.

Første kamp ud af tre mulige blev spillet onsdag. Her vandt GOG på udebane i Aalborg 31-30 i en kneben sejr over nordjyderne.

Næste og måske afgørende kamp spilles søndag på Fyn.

Aalborg Håndbold er sat under pres på udebane. Kun en sejr kan bruges, hvis holdet skal tvinge GOG ud i en tredje og afgørende kamp.

I Aalborg får træner Stefan Madsen "den værste skuffelse ud af kroppen og clearer hovedet" efter onsdagens nederlag og ser frem mod søndagens returkamp i Odense.

Nordjyderne kom godt fra start i den første kamp, men GOG fik halet ind på Aalborg i anden halvleg.

Derfor skal der styr på at lukke ned for fynboernes angreb til næste kamp, lyder det fra Aalborg-træneren.

- Vi skal have genfundet opskriften fra første halvleg med en god gang fysik, vi skal for alt i verden få GOG til at arbejde hårdt for målene, og så skal vi også være bevidste om, hvor vi mister momentum, siger Stefan Madsen.

Han peger på, at Aalborg i anden halvleg af den første finalekamp lavede for mange tekniske fejl og fik fynboernes "kontrabølge lige i hovedet".

Stefan Madsen håber og tror dog på, at nordjyderne kan gentage deres succes mod GOG i 2019.

Her tabte Aalborg også første finalekamp på hjemmebane. Men det lykkedes holdet med Stefan Madsen som træner at vinde returkampen og tvinge fynboerne ud i en tredje kamp, hvor Aalborg vandt og blev dansk mester.

Dagene op til returopgøret går i Aalborg-lejren med at analysere onsdagens kamp, så holdet ikke begår de samme fejl, lyder det fra træneren.

Det var Simon Pytlick fra GOG, der blev topscorer i onsdagens kamp med otte mål.

Stefan Madsen peger også på, at der i søndagens finale skal lukkes ned for GOG's individualister.

- De gjorde ekstra ondt, når man selv kæmpede for at få lavet mål, siger Stefan Madsen.

En vigtig nøgle for Aalborg kan blive at få gang i klubbens svenske playmaker Felix Claar, der var storspillende i Aalborgs sidste semifinale mod Fredericia.

Aalborgs helt store stjerne Mikkel Hansen er fortsat sygemeldt, og den stærke højreback Mads Hoxer er ude med en skade resten af sæsonen. Derfor hviler der også et pres på svenske Claar.

- Han (Felix Claar red.) betyder utrolig meget for vores angrebsspil. Han er en dynamo, der er involveret i rigtig mange ting, men det betyder også, at der bliver trukket store fysiske ressourcer på ham, siger Stefan Madsen.

GOG er favoritter hos bookmakerne, men intet afgjort endnu, og Stefan Madsen er sikker på, at Aalborg stadig har et godt skud i bøssen.

- Jeg er sikker på, at vi har midlerne, der skal til, men det er klart, at det bliver en stor udfordring for os, siger Aalborg-træneren.

/ritzau/