Bevar Aakjærskolens overbygning

Udgivet:30. maj 2023, 07.47

Læsetid:2 minutter

Af Klara Kristiansen. 2.g Skive Gymnasium Højgade 5 7800 Skive

4 måneder siden

BØRN »Aakjærskolen er skolen for alle«. Sådan lyder omkvædet på Aakjærskolens slagsang, som jeg så ofte har sunget med på i de ti år, jeg gik på Aakjærskolen, og jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at det, jeg sang, var sandt.

Min oplevelse som elev på Aakjærskolen har været, at skolen, som nævnt i sangen, rummer alle elever uanset etnicitet eller social status. Mit indtryk er, at skolens mangfoldighed har været til gavn for alle - elever såvel som lærere. Jeg har hver dag kunnet gå trygt i skole med tanken om, at jeg har haft et godt kendskab til en stor del af de andre elever og lærere, på tværs af klassetrin.

Skolens størrelse og placering i nærmiljøet har medvirket til, at alle kendte hinanden. Derudover holdt skolen flere gange om året fællesskabende aktiviteter, hvor der var fokus på fællesskabet blandt årgangene, hvilket også medvirkede til sammenhold på tværs.

Så da jeg i 7. klasse skulle starte i overbygningen, følte jeg mig særdeles tryg ved at skulle fortsætte i de kendte rammer: samme skole og kultur, samme klassekammerater og kendte lærere og ledelse.

Derfor kunne jeg nøjes med at fokusere på det faglige, som jo begynder at have større indflydelse i overbygningen, uden at skulle bekymre mig om en ny skole og kultur, nye klassekammerater og nye lærere og ledelse.

Når jeg så hører at politikerne vil lukke overbygningen på Aakjærskolen, bliver jeg bekymret på de kommende elevers vegne, der ikke får den samme mulighed, som jeg havde. Jeg går nu i 2.g på Skive Gymnasium, og jeg kunne i princippet være ligeglad med det, da det ikke længere vedrører mig. Men det er jeg ikke, for jeg føler stadig et tilhørsforhold til Aakjærskolen. Da jeg bor tæt ved skolen, støder jeg ofte stadig ind i tidligere skolekammerater og lærere, når jeg går gennem byen. Det er altid hyggeligt at kunne stoppe op og få en snak med tidligere lærere, der stadig kender mig og interesserer sig for mig på trods af, at jeg ikke længere er elev på skolen.

I øvrigt frygter jeg, at lukningen af overbygningen vil føre til en komplet nedlukning af Aakjærskolen inden for få år, og det vil ærgre mig meget. Det gør mig trist at tænke på, at politikerne i Skive Kommune vægter økonomien højere end trivslen for elever og lærere.

Som gymnasieelev har jeg selvfølgelig mange overvejelser omkring mit uddannelsesvalg. Skulle dette blive læreruddannelsen, tror jeg, at jeg vil tænke mig om en ekstra gang, før jeg vil vælge at søge job i Skive Kommune, hvis denne prioritering af skoleområdet vil gøre sig gældende. Jeg håber altså at politikerne også vil tænke sig om en ekstra gang, så Aakjærskolen fortsat kan være skolen for alle - også for overbygningen.