Spanier vil bringe spænding ind i Formel 1-mesterskabet

Fernando Alonso vil have en hær af fans i Barcelona, hvor han jagter Max Verstappen i kampen om VM-titlen.

Udgivet:03. juni 2023, 08.56

Læsetid:1 minut

Den store opbakning under fredagens træninger i Barcelona gav Fernando Alonso mindelser tilbage til 2005 og 2006, hvor han vandt VM-titlen i Formel 1.

/ Ritzau /

4 måneder siden

BARCELONA Den spanske racerkører Fernando Alonso kan se frem til massiv opbakning til søndagens Formel 1-grandprix i Barcelona.

For første gang i mange år blander Aston Martin-køreren sig i kampen om VM-titlen, hvor han fra en aktuel tredjeplads jagter den førende, verdensmesteren Max Verstappen (Red Bull).

Tusindvis af spaniere var mødt op til fredagens to træninger for at støtte Alonso, der fik mindelser tilbage til 2005 og 2006, hvor han vandt Formel 1-titlen.

- Jeg kan mærke støtten, og det giver en speciel energi.

- Jeg kan høre dem og mærke det, og jeg vil gerne give dem et godt show, siger Fernando Alonso.

Efter sæsonens seks første grandprixer har Verstappen skabt et stort forspring til de øvrige kørere.

Den regerende hollandske verdensmester har 144 point, mens Red Bull-holdkammeraten Sergio Perez har 105 point. Fernando Alonso følger efter med 93 point.

Med 25 point på spil til vinderen i Barcelona er weekendens grandprix en god chance for Fernando Alonso til at hale ind på de to Red Bull-kørere.

Fredagens træninger gav visse forhåbninger, da spanieren i den anden træning satte næsthurtigste tid - Verstappen var 0,17 sekund hurtigere.

Generelt var træningstiderne tætte på banen i Barcelona, hvilket Alonso håber, at han kan udnytte.

- Det er så tæt, og bare to tiendedele af et sekund kan ende med at gøre en forskel i forhold til placeringerne, siger Alonso.

Lørdag byder på endnu en træning, inden det 20-mand-store felt skal køre kvalifikation, der afgør startplaceringerne i søndagens grandprix.

Danske Kevin Magnussen (Haas) satte syvende og 15. hurtigste tid i fredagens to træninger.

/ritzau/AFP