Skives nye varmeværk skyder frem: Men hvornår er det færdigt?

Stor bygning bliver et vartegn for Skive, siger bygherre

Udgivet:30. maj 2023, 05.08

Læsetid:1 minut

Skiv Fjernvarme får i øjeblikket masser af nye kunder. Dem skal flisværket være med til at forsyne. Foto: Johny Kristensen

4 måneder siden

REJSEGILDE Skives nye fjernvarmecentral ved Holstebrovej er nu nået til slutspurten, og efter rejsegildet er der nu gang i tag- og facadearbejder.

- Vi har fart på i et godt samarbejde med bygherre og vores samarbejdspartnere. Nu begynder vi for alvor med de indvendige arbejder og tekniske dele af byggeriet, siger Freddie Hage, projektleder i NCC’s Jakobsen & Blindkilde, som står for byggeriet, i en pressmeddelelse.

Samtidig med det indvendige arbejde er der altså nu godt gang i arbejdet omkring tag og facade, som bliver skabt, så bygningen fremstår som et vartegn og en byport til Skive.

Det har for Skive Fjernvarme været vigtigt, at bygningen passer ind i det omkringliggende landskab og udstråler ansvarlighed over for klima og omgivelser, tilføjer han.

Der er tale om et flisfyret anlæg. Med avanceret styringsteknik vil mange af funktionerne på den nye fjernvarmecentral blive automatiseret. Det gør det for eksempel nemt at håndtere mange forskellige typer brændsel, uden at der skal personale ind over.

Det er vigtigt, når biomassen primært skal komme fra nærområdet i form af danskproduceret skovflis og med mulighed for at udnytte have- og parkaffald og anden lokal produceret, træbaseret biomasse.

Det er energikoncernen Verdo, der står bag udviklingen af selve anlægget. Rådgiver er ingeniørfirmaet Artelia og selve designet står Gottlieb Paludan Architects for. Værket står helt færdigt næste år.

Læs også
Fjernvarme til flere: Stor vej spærres for gennemkørsel fra mandag Fjernvarme til flere: Stor vej spærres for gennemkørsel fra mandag
Læs også
Fjernvarme til flere: Stor vej spærres for gennemkørsel fra mandag
Læs også
Kommer til at virke som en byport: Nyt fjernvarmeværk skyder frem Kommer til at virke som en byport: Nyt fjernvarmeværk skyder frem
Læs også
Kommer til at virke som en byport: Nyt fjernvarmeværk skyder frem

TJ