Malmøs politi beklager råd til kvinder om at blive inde

Udgivet:18. december 2017, 11.50

Læsetid:2 minutter

/ Ritzau /

5 år siden

En grov gruppevoldtægt i Malmø natten til lørdag skal ikke få folk, heller ikke kvinder, til at lade være med at gå ud, når det er mørkt.

Det fastslår Malmøs politi mandag på et pressemøde. Det sker, efter at politiet tidligere mandag advarede kvinder mod at færdes alene i mørke områder af byen om aftenen og om natten.

- Vi fraråder ikke folk at gå alene rundt. Det var en ulykkelig og uklar udtalelse, der desværre er blevet spredt meget, siger assisterende områdechef Mats Karlsson fra politiet i Malmø ifølge avisen Sydsvenskan.Det var en efterforskningsleder fra politiet i Malmø, der søndag kom med den opsigtsvækkende advarsel i et interview med tv-stationen SVT Nyheter Skåne.

- Gerningsmændene går efter kvinder, der færdes alene udendørs. Derfor bør man ikke gå rundt alene i mørke områder, men gå to og to eller i større grupper, sagde efterforskningsleder Anders Nilsson.Weekendens voldtægt er den tredje i løbet af kort tid. Men politiet fastslår nu, at der ikke umiddelbart er koblinger mellem lørdagens voldtægt og to tidligere sager.

Det ligger dog fast, at der i alle tre sager har været flere gerningsmænd.Lørdag var det en 17-årig pige, der blev overfaldet af tre mænd og voldtaget på en legeplads i bydelen Sofielund.

Politiet fik anmeldelsen om voldtægten klokken tre natten til lørdag. Mandag er gerningsmændene endnu ikke fundet.Sagen efterforskes som en grov voldtægt, men den unge pige har ifølge Mats Karlssons oplysninger på pressemødet kun mindre fysiske skader.Politiet er i gang med at udrede hændelsesforløbet og søger blandt andet vidner.Mens sagen efterforskes, er politiets råd til folk at opføre sig som sædvanlig.

- Mit råd til folk er at optræde, som de plejer, og ikke lade sig styre af frygt eller oplysninger, der spredes på sociale medier, siger Mats Karlsson på pressemødet.

/ritzau/