Ove var first mover på den første vaccine: Nu siger han ja tak til en booster

Personer med et svært nedsat immunforsvar bliver tilbudt en tredje dosis covid-19 vaccine

18. september 2021, 10.56

Ove Christensen var ikke til at skyde igennem, da han som den første på Bakkebo i Vinderup modtog coronavaccinen nytårsaften 2020 fra læge Allan Raft. Arkivfoto: Henrik Bagge

VACCINE Han var den allerførste i Holstebro Kommune til at modtage det første vaccinestik mod covid-19, da læge Allan Raft den 31. december 2020 kom forbi Pensionistcentret Bakkebo i Vinderup i selskab med vaccinebussen fra Region Midtjylland.

Ove Christensen, der har boet på Bakkebo i henved syv år, var dengang på årets sidste dag ikke til at skyde igennem, da han omringet af pressen tog det med ophøjet ro, at huslægen stak en lang kanyle i armen på ham.

- Jeg siger mange tak, lød det stille fra den tidligere møbelsnedker, der kunne konstatere, at det ikke alene havde været hurtigt, men også smertefrit.

En måneds tid senere fik han så sit andet stik, og nu er Ove Christensen klar til igen at være first mover, da han har takket ja til at modtage et tredje vaccinestik for at booste immunforsvaret.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Holstebro Kommune.

Til svært nedsatte immunforsvar

Ove Christensen er blandt de udvalgte personer med et svært nedsat immunforsvar, der bliver tilbudt en tredje dosis covid-19 vaccine.

Det drejer sig om personer, som enten har en sygdom, eller får behandling mod en sygdom, som rammer de dele af immunforsvaret, der normalt reagerer på en vaccine.

Det kan for eksempel være personer med ondartede blod- og knoglemarvsygdomme, organtransplanterede, dialysepatienter eller modtagere af kemoterapi.

- Langt de fleste personer med et nedsat immunforsvar forventes at være godt beskyttet mod et alvorligt forløb med covid-19, når de er færdigvaccinerede. Men personer med et svært nedsat immunforsvar har en meget nedsat eller manglende effekt af vaccinen. Derfor vil de nu blive tilbudt et tredje stik for at booste deres immunrespons og dermed beskytte dem mod et alvorligt forløb af covid-19, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst.

Ingen behøver kontakte egen læge med henblik på tredje stik. Hvis sygehuslægen har vurderet det relevant for den enkelte, vil man modtage en invitation i ens e-Boks, som man kender det fra det generelle vaccinationsprogram mod COVID-19.

Der skal være gået mindst en måned siden andet stik, før man kan få det tredje, og man skal gerne have det inden 9 måneder efter andet stik.

Størrelsen på dosis vil være den samme som i det vanlige vaccinationsprogram.

Indlæser debat...