100 arbejdspladser på vej: Engelsk virksomhed investerer 600 millioner i GreenLab

Unwasted ApS har indgået en aftale med GreenLab som forberedelse til at bygge sit første produktionsanlæg i den grønne industripark i Skive.

Udgivet:25. maj 2022, 08.21

Læsetid:2 minutter

Det danske selskab er et datterselskab af et britisk moderselskab, der ejes af britiske og danske investorer. Foreslået design af CF Møller.

Det danske selskab er et datterselskab af et britisk moderselskab, der ejes af britiske og danske investorer. Virksomheden fremstiller højkvalitets konstruktionspaneler af affaldspap og -emballage og tilbyder et 100 procent cirkulært og bæredygtigt alternativ til konventionelle, træbaserede paneler, fortæller GreenLab i en pressemeddelelse.

GreenLab er begejstret for at byde Unwasted velkommen til industriparken, hvor virksomheden vil bygge en topmoderne fabrik til produktionen af 160.000 m3 højtkvalitets konstruktionsplader til møbel- og byggeindustrien årligt.

Ambitionen er at påbegynde byggeriet af fabrikken til en værdi af 600 millioner kroner senere i år på en 75.000 kvadratmeter grund. På sigt vil fabrikken skabe cirka 100 nye lokale arbejdspladser – fra produktionsmedarbejdere til ingeniører.

Læs også
<span>Skal sikre yderligere vækst:</span> Norlys og fonde skyder 100 millioner kroner i GreenLab <span>Skal sikre yderligere vækst:</span> Norlys og fonde skyder 100 millioner kroner i GreenLab
Læs også:
Skal sikre yderligere vækst: Norlys og fonde skyder 100 millioner kroner i GreenLab

- Vi er meget glade for at have indgået en aftale med GreenLab, siger Rod Fountain, administrerende direktør i Unwasted.

- Vi har ledt efter et produktionssted, der levede op til vores krav til grøn og cirkulær energi, og vi har fundet et godt match i GreenLab. GreenLabs symbiosenet repræsenterer fremtiden for industrielt samarbejde og bidrager i høj grad til Unwasteds cirkulære historie.

Fra pilotprojekt til fuldskala

Indtil nu har Unwasted testet produktionen af sit første produkt, Neverwaste, i sit britiske pilotanlæg, men nu er virksomheden klar til at gå i fuldskala produktion. Neverwaste er en konstruktionsplade, som tilbyder et bæredygtigt alternativ til konventionelle byggeplader, der bruges i møbel- og byggeindustrien. Konventionelle MDF-plader er lavet af træ og bindemiddel og er svære at bortskaffe ansvarligt. Neverwaste™ er lavet af genbrugt affaldspap og emballage og kan genbruges i nye paneler igen og igen.

Om Unwasted

Den bæredygtige konstruktionsplade fra Neverwaste er det første produkt fra britiske Unwasted Limited - en hurtigt voksende virksomhed med fokus på ledende teknologiløsninger, der gentænker, hvordan vi bruger affald til at bidrage til at løse vores klimaudfordringer.

Unwasteds mission er at producere et sundt alternativ til træbaserede plader, som kan laves om og genanvendes i det uendelige uden at skade miljøet – og i processen reducere spild og unødvendig fældning af nye træer.

Et perfekt match til GreenLab

Der bruges en stor mængde energi i form af damp og elektricitet, når Neverwaste pladerne fremstilles – både i raffineringen af affaldsfibrene og i tørringen af pladerne. GreenLab tilbyder en bæredygtig energiforsyning fra sol, vind og snart også grøn brint, og Unwasted kan muligvis også drage fordel af andre rest- og energistrømme fra virksomheder i GreenLab.

- En fabrik som den, Unwasted bygger, ville typisk få sin dampforsyning fra en naturgaskedel, men hos GreenLab har vi til hensigt at levere den damp, de har brug for, på en bæredygtig måde, bl.a. produceret med energi fra vindmøller, som ellers ville være gået til spilde. På den måde bliver energien brugt på den mest optimale måde, og vi fortrænger gasforbrug, siger Anders Larsen, der er teknisk direktør på GreenLab.

Læs også
GreenLab Skive er klar til at hjælpe nye grønne virksomheder i gang GreenLab Skive er klar til at hjælpe nye grønne virksomheder i gang
Læs også:
GreenLab Skive er klar til at hjælpe nye grønne virksomheder i gang

- Vores mål er at være det mest attraktive sted for nye grønne teknologier, og vi er overbeviste om, at GreenLabs platform vil skabe merværdi for Unwasted og sikre, at energistrømmene vil blive brugt bedst muligt. Samtidig vil fabrikkens skala give mange energimæssige fordele for parken og yderligere reducere det kollektive CO2-fodaftryk, siger Christopher Sorensen, administrerende direktør, GreenLab

Læs også
<span>Leder:</span> Skives grønne fyrtårn <span>Leder:</span> Skives grønne fyrtårn
Læs også:
Leder: Skives grønne fyrtårn
Læs også
<span>Venter spændt på svar:</span> Skive Fjernvarme er nu interesseret i varme fra GreenLab <span>Venter spændt på svar:</span> Skive Fjernvarme er nu interesseret i varme fra GreenLab
Læs også:
Venter spændt på svar: Skive Fjernvarme er nu interesseret i varme fra GreenLab

Indlæser debat