Grønt lys: Politikere sagde ja til skovbegravelsesplads

29. april 2020, 10.25

Den kuperede, to hektar store skov ved Hostrup Hovedgaard er kommet ét skridt tættere på realisering, da Skive Byråd tirsdag godkendte planen. Arkivfoto

Skive Byråd så på sit møde tirsdag intet til hinder for, at der ved Hostrup Hovedgaard i Vestsalling etableres en skovbegravelsesplads.

Den bliver den første skovbegravelsesplads i Skive Kommune.

Skoven ligger i forbindelse med hovedgården og er tænkt som et sted, hvor urner kan nedsættes. Og så lægges der en lille flad sten hen over urnen, ligesom man ser det på en kirkegård.

Jonna og Anders Ahrenfeldt ejer Hostrup Hovedgaard, som de lejer ud til private fester med overnatningsmuligheder for gæsterne.

Til ejendommen hører en bøgeskov på godt to hektar, og ægteparret har spurgt sig selv, hvordan de kan bruge skoven bedst.

Og så opstod ideen om en skovbegravelsesplads.

En skovbegravelsesplads forudsætter, at Skive Kommune nu indgiver en formel ansøgning til Kirkeministeriet, og det vil der nu blive taget fat på.

Kirkeministeriet stiller desuden krav om, at kommunen udpeger en bestyrelse for begravelsespladsen, hvor mindst halvdelen af medlemmerne kommer fra byrådet.

- Det er besluttet, at udvalget for teknik- og miljø skal udgøre bestyrelsen for skovbegravelsespladsen, oplyste borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V), Hald.