112

Politiet undrede sig over udseendet: Mand købte svensk kopi af sin egen nummerplade

Udgivet:12. oktober 2021, 08.59

Læsetid:1 minut

Arkivfoto: Claus Fisker/Scanpix

Cecilie Bisgaard
| ceb@skivefolkeblad.dk

POLITI På Landevejen ved Håsum opdagede en politipatrulje noget lidt mærkeligt, da de passerede en personbil omkring klokken 17.15 mandag aften. Nummerpladen virkede underlig. Bogstaverne og tallene så ikke helt rigtige ud, og derfor vendte de om og standsede bilen.

Føreren af bilen henviste til ejeren, som er en 30-årig mand, der kommer fra den sydlige Skive-egn. Han fortalte politiet, at der rigtig nok var noget med nummerpladen. Han havde nemlig købt den på en hjemmeside i Sverige. Manden forklarede politiet, at der havde været noget besvær med at få en ny nummerplade, efter han havde mistet den gamle, og derfor havde han købt en kopi på nettet.

Og ifølge politiassistent Niels Bach fra Skive Politi kan der være noget om snakken.

- Første gang du mister en nummerplade, kan du godt få en ny. Men hvis de mister en nummerplade for anden gang, er det ikke så nemt. Så er risikoen for bedrageri for stor, da man kan have et helt sæt plader. Så derfor skal man igennem hele systemet og processen med at få et helt nyt sæt nummerplader, forklarer han.

Men løsningen er altså ikke at købe en kopi på nettet. Det er nemlig ulovligt, og derfor er den 30-årige nu sigtet for dokumentfalsk.