Maritimt miljø i Skive Kommune

14. september 2021, 13.57

Gorm Wæhrens

POLITIK Skiveegnens Radikale har været på rådhustorvet nogle lørdag i forbindelse med »Tal med«-dage.

En af dagene var med »Uddannelsesby«. Mange havde udsagn og gode meninger om det.

Det vigtigste er at fortælle om alt det gode, der sker i kommunen. En rigtig god musikskole, der har et utal af tilbud til alle. Skive Kommune har jo fostret temmelig mange store musiknavne over tid. Alt takket være en velfungerende musikskole. MGK er reddet i denne omgang, men vi skal være på forkant allerede nu. Læreruddannelse – SoSu – stærkstrøms-installatør – værktøjsmager – snedker – mange blev nævnt og rost af folk på gaden.

Et forslag fra en borger er, at vi gør noget for sejlsporten, for motorsporten. Med de 198 km kyststrækning vi har, er der adgang til vand lige fra Gyldendal til Virksund havne.

Vi kunne samle kørekort til diverse både f.eks. i Virksund eller i Glyngøre. To gode steder.

I Skive er vi stolte af Søren Johnsen, der gennem et langt engagement i sejlsport har sat tydelige og markante spor. Skive var udset til et maritimt center med Jan Christiansen som nationens konsulent, men hvad det konkret er blevet til ved jeg ikke.

Jan D. Andersen udtaler at »Fiskerhus kan blive maritimt center for børn og unge« (Skive Folkeblad 2/7 2021) i regi af ungdomsskolen. Håber de også kan rumme denne opgave.

De mange sjægte der over mange år er fremstillet på Marienlyst (FGU) skal indgå her. Dejligt at de bevares, både den specielle der blev fundet på bunden af Flyndersø, den der er tilpasset sejlads på Skive Fjord og alle de andre gæve både. Vi trænger til at se dem igen i det maritime billede.

Kunne det ikke tænkes, at disse fiskerhuse, Jan D. Andersen omtaler, kunne flyttes? Vi har jo før flyttet barakkerne på Glyngørevej til Marineforeningen ved Jollehavnen. Fiskerhusene kunne jo flyttes til Gyldendal, Glyngøre eller et af de andre havnemiljøer, der er udset til at måtte udvikles.

Spændende tanker der kræver lidt snak og entreprenørskab. De skal ud at gøre gavn, både fiskerhusene og især de mange Limfjordssjægte.

Indlæser debat...