Nej, det er ikke ukrudt: Midterrabatten på Viborgvej vokser vildt med vilje

Biodiversitet er et af tidens varme emner. Det kan man nu også se på nyistandsat vej

11. juni 2021, 06.19

Blandt tankerne med den vilde bevoksning i midterrabatten er, at den skal spille sammen med engen mellem Viborgvej og fjorden. Foto: Steen Don

BIODIVERSITET Midterrabatten på Viborgvej i Skive er kommet til at se vild ud.

Ja, nogle kan måske tro, at ukrudt er blevet sluppet løs.

Det er ikke tilfældet.

Gartnere hos Skive Kommune har sat en vildeng-blanding, som indeholder 28 forskellige planter i midterrabatten.

Tanken med bedet er, at det skal have et mere vildt udtryk og spille sammen med vegetationen på strandengen mellem Viborgvej og fjorden.

Læs også
Græs langs vejene skal gro længere til gavn for insekter

- Vi bruger den blandinng flere steder. Det er lidt forskelligt, hvad der kommer bedst - det afhænger blandt andet af jorden. Vil vi gerne ud med information om det, for det, at vi satser på vlide planter, er bestemt ikke et udtryk for, at vi ligger hjemme på sofaen, siger Kent Alex Larsen, Skive Kommunes stadsgartner.

Vildtvoksende planter fremmer biodiversitet. Skive Kommune har tilmeldt sig konkurrencen »Danmarks VILDESTE Kommune« for at skabe mere biodiversitet på Skiveegnen. Miljøministeriet har iværksat konkurrencen for at få skabt en rigere natur og en større mangfoldighed i naturen til gavn for plante- og dyrelivet og dermed også for mennesker.

Til arbejdet med at skabe mere biodiversitet på Skiveegnen har Skive Byråd afsat 400.000 kroner til »Vild med Vilje«-projekter. Håbet er, at borgergrupper og andre vil gribe bolden og igangsætte deres egne projekter til fremme af biodiversitet.

Vinderen af konkurrencen udpeges næste år af et panel, som blandt andre består af mijøjminister Lea Wermelin (S) og tv-værten Frank Erichsen – bedre kendt som »Bonderøven«.