112

Måtte trække pistol: To betjente bidt af aggressiv muskelhund

Hunden havde været aggressiv tidligere, og det var derfor politiet befandt sig på adressen

16. september 2021, 09.12

Arkivfoto

POLITI Det hele startede den 6. august. Her var en mand ude for at lufte sin hund på Englyst i Skive, da en hund, der var sluppet løs fra sin ejer gik til angreb på en 31-årig mand. Det lykkedes hundeejeren at få fat på sin hund, men i stedet blev han selv bidt armen.

Politiet i Skive har været ved at behandle den sag, og i forbindelse med den behandling havde de nogle ting, som de gerne ville snakke med den angribende hunds ejer om. De ville gerne foretage en chipscanning og have flere oplysninger om hundens ophav.

Derfor troppede to betjente op på hundeejerens adresse på Englyst onsdag klokken kvart over 11. Døren til huset stod åben, og betjentene nåede ikke engang hen til døren, før hunden, der vejer 55 kilo og er 60 centimeter over skuldrene, kom stormende ud og gik til angreb. Den hoppede først op og bed den ene betjent i armen, men han fik den til at slippe igen.

Læs også
Nabo til aggressiv hund: - Den har bidt ni personer på tre år
Abonnement

Så bed hunden den anden betjent i benet, så han væltede. Den første betjent trak sin pistol, men han vurderede, at han ikke kunne komme til et forsvarligt skud, og derfor hjalp han i stedet sin kollega med at få hunden væk på anden vis.

Hund gik til angreb - igen

Herefter valgte man fra politigården i Skive at sende et hundeinternat ud for at hente hunden.

- Det gør vi, fordi vi gerne vil sikre os, at hunden er i vores varetægt, så længe der er en igangværende hundelovssag. Vi vurderer, at der er tale om en forbudt race, og så har hunden udvist uacceptabel og farlig adfærd ved at overfalde flere personer, siger Niels Bach fra Skive Politi.

Læs også
Var væk da betjentene kom: Aggressiv muskelhund blev gemt for politiet
Abonnement

Da manden fra internatet kom, gik hunden endnu engang til angreb. Den havde heldigvis allerede fået mundkurv på, så medarbejderen fra internatet slap med skrækken, da hunden hoppede op ved hans skridt.

Internatet fik hunden med, og den er nu i deres varetægt. Politiet ønsker ikke at oplyse nærmere om, hvor hunden befinder sig.

De to betjente er nu sygemeldte. De var efter overfaldet på sygehuset, hvor de modtog behandling.

Læs også
Ejer forsøgte at redde sin hund: Aggressiv muskelhund bed mand i armen
Læs også
Motionsløber bidt af muskelhund i Krabbesholm Skov