112

Kørte galt: Politiet jagtede bil med 14-årig dreng gennem Skive og Salling

På et tidspunkt lod politipatruljen sig falde tilbage, da hastigheden blev for høj i det glatte føre

Udgivet:09. december 2022, 08.55

Læsetid:1 minut

Politi. Politistation. Politibil. Peberspray. Udrykning. Alarm. 112. Foto: Martin BallundFoto: Martin Ballund

Pauli Vendelbo
Journalist| pv@skivefolkeblad.dk

1 år siden

BILJAGT Klokken 03.16 natten til fredag spottede en politipatrulje en udenlandsk registreret bil på parkeringspladsen ved Lidl på Marius Jensens Vej i Skive.

Patruljen ville gerne i kontakt med personen eller personerne i bilen, men det ønske var bestemt ikke gengældt.

- Da vi gav tegn til, at vi ville i kontakt med bilen, kørte den hurtigt derfra, og vi jagtede så bilen ud af Skive og videre op ad rute 26. Og det gjorde vi med meget høj hastighed, siger Preben Møller fra lokalpolitiet i Skive.

På grund af den høje hastighed og det glatte føre valgte politipatruljen på et tidspunkt at lade sig falde tilbage, men på den anden side af rundkørslen ved Kåstrup blev bilen fundet beskadiget i siden af vejen.

- Bilen var blevet efterladt, og der løb motorolie ud af den, så der var sket et eller andet. Vi fik en hundepatrulje til stedet, som kunne hjælpe til med eftersøgningen af føreren af bilen, og klokken 04 fandt hundene en 14-årig udenlandsk dreng, der bor i Salling. Han forklarede, at det var ham, der havde kørt bilen, men vi har mistanke om, at der var flere personer i bilen, siger Preben Møller.

Da drengen er 14 år, kan han ikke straffes, men der venter nu et større opfølgningsarbejde i samarbejde med forældre og kommune.