Valgsjusk: Skive-Listen overdriver fødselsfald

Der er "kun" knap 200 færre fødsler i 2016 i forhold til 2000.

Udgivet:19. oktober 2017, 13.34

Læsetid:1 minut

Asmus S Jørgensen

6 år siden

Ifølge en valgannonce fra Skive-Listen er antallet af nyfødte i Skive Kommune blevet mere end halveret siden 2000.

Det er ikke korrekt, viser tal fra Danmarks Statistik, som Skive Folkeblad har indhentet.

Antallet af fødsler er faldet meget siden 2000, men det er langt fra blevet halveret.

I 2016 blev der født 424 børn i Skive Kommune. I de fire S-kommuner, der blev lagt sammen til Skive Kommune, blev der samlet født 617 børn i 2000.

Det er et fald på 31,3 procent.

- Hvis de tal, du har, er rigtige, så er det selvfølgelig noget vrøvl, vi skriver. Men essensen er, at fra årtusindskiftet er der sket et markant fald, siger Per Jeppesen, efter Skive Folkeblad har gjort Skive-Listen opmærksom på det problematiske i at sammenligne et helt kalenderår med de første ni måneder af 2017.

Ifølge Per Jeppesen, der sammen med Knud Bjerre har stiftet Skive-Listen, har listen af Skive Kommune fået oplyst antallet af nyfødte i 2017 pr. 1. oktober og sammenlignet det tal med antal nyfødte i 1999.

Hvordan kan I sammenligne ni måneders fødselstal med et helt år?

- Det kan vi selvfølgelig heller ikke. Hvis der er sket en fejl, skal jeg på Skive-Listens vegne beklage. Der skal vi være mere faktuelle i vores næste annoncer, siger Per Jeppesen.

Han kalder stadig faldet i fødsler for et »foruroligende stort tal« og mener, at politikerne bør sætte større fokus på at få vendt udviklingen og få flere til at flytte til Skive Kommune.

Læs mere i torsdagens Skive Folkeblad.