Toke Foss stopper efter 35 år: DEIF får ny koncerndirektør

Efter 35 år stopper Toke Foss som direktør og bliver i stedet for bestyrelsesformand

26. august 2021, 07.50

Christian Nielsen (til højre) er ny CEO hos DEIF A/S, der har hovedsæde i Skive. Han overtager posten efter Toke Foss, der fortsætter som bestyrelsesformand. Foto: DEIF

LEDERSKIFTE Christian Nielsen overtager 1. september posten som CEO, koncerndirektør, i DEIF A/S efter Toke Foss, der fortsætter i virksomheden som ny bestyrelsesformand.

Det skriver DEIF i en pressemeddelelse.

- Tidspunktet for CEO-skiftet er helt rigtigt nu, hvor vi er inde i en rigtig positiv udvikling, siger Toke Foss, der som ejerleder har stået i spidsen for virksomheden i næsten 35 år.

Toke Foss afløser som bestyrelsesformand Mogens Filtenborg, der takker af efter mere end 20 års virke i DEIF.

Foss-familiens tætte involvering i virksomheden understreges af, at Valdemar Foss, Toke Foss’ yngste søn, samtidig indtræder i bestyrelsen, hvor hans storebror Frederik Foss også har plads. Ved samme lejlighed styrkes bestyrelsen desuden med tiltrædelse af Malene Richter Christensen.

Læs også
Måtte nedlægge stillinger: Elektronikvirksomhed ser atter lyst på fremtiden
Abonnement

For nogle måneder siden lancerede DEIF en ny, langsigtet vækststrategi med fokus på løsninger til at bekæmpe den globale opvarmning. Implementeringen af den nye strategi er nu lagt i hænderne på den nye CEO, oplyser ledelsen.

- Christian, som gennem en årrække har bevist, at han kan stå i spidsen for et team og skabe resultater, får nu et klart mandat til at gennemføre strategien for at nå målene, siger Toke Foss.

Han begrunder valget af en intern kandidat med ønsket om kontinuitet og indsigten i marked, kunder og virksomhedens teknologi og produkter. I løbet af de seneste 25 år har Christian Nielsen haft mange forskellige roller i DEIF. Som elektronikingeniør har han været dybt involveret i produktudvikling, mens de seneste år har været benyttet til at lede forretningsudvikling og salg i DEIF globalt.

Læs også
DEIF A/S må se overskuddet falde i seneste regnskab
Abonnement

- Jeg er glad for, at bestyrelsen i DEIF har betroet mig opgaven med at udføre den nye strategi. Jeg har en stærk tro på DEIF’s potentiale som en global leder inden for vores område. Vi bygger videre på en stærk historie, en klar og ambitiøs strategi og opbakning fra bestyrelsen til at foretage de nødvendige investeringer, der gør det muligt for os at nå vores vækstmål, siger Christian Nielsen.

DEIF har blandt andet specialiseret sig i energibesparelser på en lang række typer af energianlæg, hybridløsninger med batterier og solceller til for eksempel skibe samt opgradering af eksisterende vindmøller, så de producerer mere strøm og levetiden forlænges.

- I den kommende periode ansætter vi flere udviklingsingeniører til at styrke vores produktportefølje og digitaliseringskompetencer for at imødekomme efterspørgslen på klimavenlige løsninger. Vores udviklingscenter er i Danmark, men vi trækker i stigende grad på specialiserede kompetencer fra hele verden. Vores netværk af internationale datterselskaber spiller en vigtig rolle i at komme tættere på kunderne og hjælpe dem med at forbedre energieffektiviteten, siger Christian Nielsen.

Læs også
Tak til Toke Foss og GreenLab

joan