Leder: Kjær og festival og bold i Skive

Udgivet:02. juni 2023, 11.03

Læsetid:3 minutter

Chefredaktør Ole Dall.

4 måneder siden

Først Skivemødet for nylig ved Strandtangens smukke omgivelser. Onsdag gik det så løs samme sted med blandt andre Birthe Kjær og Kandis til Skive Handicap Festival, inden scenen i går blev overtaget af Skive Festival - nummer 30 i rækken.

Positiv profilering af Skive og Skiveegnen hele vejen igennem. Og Birthe Kjær og Kandis fortjener en kæmpe hyldest for den måde de omfavner publikum ved Skive Handicap Festival og får alle med en i fælles oplevelse.

Og som det fremgik af reportagen her i avisen i går, fik tilhørersangen til »Sommer og sol« - meget aktuel i disse dage - Birthe Kjær til at måbe med ord om, at publikum var »det mest fantastiske kor«.

Nu er scenen på Strandtangen så overtaget af Skive Festival med kæmpe tilstrømning af festival-deltagere. Og som en af de første arrangører af Skive Festival - dengang Skive Beach Party - advokat Anders Jessen Schmidt sagde til avisen i går, er »Skive Festival et af de største brands vi har her på egnen«.

Han oplever, at unge, der jobmæssigt skal rekrutteres til vores egn fra andre dele af landet, kender til Skive Festival, og det er da også svært at forestille sig, at omgivelserne ved fjord og skov ikke sætter sig hos en del deltagere midt i musik og fest.

Der har været op- og nedture gennem de 30 år, men Skive Festival har overlevet, og midt i en tid med velbegrundet debat om unge der isoleres bag diverse skærme, er det positivt at der er et udendørs fællesskab i forbindelse med den lokale musik-festival. Og lad os håbe at både de unge - og de ikke helt unge - passer godt på hinanden.

Natur - og det har Skiveegnen meget af - og musik er måder at profilere en egn på. Det samme er sport. Skiveegnen har et rigt sports- og idrætsliv, og vi er godt med i flere sportsgrene.

Jonas Vingegaard er vores lokale cykelhelt - i særdeleshed efter hans skønne Tour de France-triumf sidste år. Men også i cykelløb generelt, travløb, håndbold, fodbold, judo og atletik og andet er egnen med fremme.

Lige omkring fodbold er der dog aktuelt en mørk sky, som gerne i denne weekend skulle forsvinde fra en ellers blå himmel. Skive IK´s hold i 2. division er ikke i skrivende stund sikre på at forblive i rækken - og det vil mildest talt være en sportslig nedtur, hvis det skulle ende med nedrykning.

Måske taber Frem fra Valby i aften i 2. division ude mod Roskilde. Sker det ikke, er der behov for en Skivesejr i lørdagens hjemmekamp på Hancock Arena mod HIK for at sikre de gul-blå en ny sæson i 2. division. Så opbakning til kampen, hvor der er gratis adgang, er vigtigt!

Det er lidt specielt at tænke på, at det ikke er så mange år siden, at Skive og Viborg var i samme række og mødtes i festlige lokalopgør. Siden da er Viborg rykket op i top fire i Superligaen, og Skive er havnet i bunden af 2. dvision.

Økonomi er en vigtig faktor. Det kræver mange penge at drive en fodboldklub i dag. Sponsorer - lokale og ikke-lokale - og velvilje fra kommunen inden for lovens rammer er afgørende.

Under alle omstændigheder er også sport - ligesom musik og kultur - med til at profilere en egn. Det skal huskes!

O.D.