Smed dyrt udstyr ud af vindue under biljagt: Østeuropæere stjal traktor-gps’er for en formue

17. maj 2021, 07.23

Arkivfoto

Kort før klokken tre natten til mandag blev tre politipatruljer sendt af sted til samme indbrud hos Egebjerg Maskinstation på Egebjergvej nord for Ejsing.

Det var en alarm på stedet, der aktiverede politiet, da bygningens jernbeklædning blev ødelagt, og en af patruljerne fra Holstebro spottede kort efter en udenlandsk registreret bil i Vinderup.

Det var en Renault Megane, og føreren af bilen ville ikke stoppe, da politiet ønskede at snakke med personerne i bilen.

- I stedet gik jagten efter bilen, og vi fik den stoppet på Øster Hjermvej mellem Vinderup og Hjerm, hvor to østeuropæiske mænd på henholdsvis 33 og 34 år blev anholdt, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Mens patruljen jagtede bilen, blev der kastet flere ting ud af vinduet, og politiet kunne efterfølgende konstatere, at det netop var det GPS-udstyr fra traktorer, som var blevet stjålet fra Egebjerg Maskinstation.

- De to GPS´er er vurderet til 100.000 kroner pr. styk, og derudover blev der stjålet fem skærme til GPS´erne, som hver koster 10.000 kroner. Så det er et tyveri, der samlet løber op i 250.000 kroner, siger Niels Bach.

De to østeuropæere er mandag formiddag stadig i politiets varetægt, og det skal vurderes, om de skal fremstilles i et grundlovsforhør.