Simone er klar med julegaver til udsendte soldater

13. november 2013, 13.27

Hver enkelt julegave og kalenderpakke, der ses et eksempel på til højre i billedet, ledsages af et kort med en hilsen fra Simone Bech, og der er ikke to kort, der bærer samme tekst. Kalenderpakkerne er forbeholdt 36 udsendte ingeniørtropper fra Skive Kaserne, og KFUM’s soldaterhjem i Afghanistan får også 24 af slagsen. Foto: Jan la Cour

Det var et erklæret mål for Simone Bech at give julegaver til samtlige udsendte danske soldater i Afghanistan. Nu er målet nået, og 430 julegaver ligger klar til at blive sendt af sted fra hjemmet i Lindum ved Viborg.

Initiativet er helt privat. Pengene til formålet har Simone Bech tjent ved salg af forskellige effekter, fortrinsvis T-shirts og paraplyer, til udsendte soldaters pårørende over hele landet. Salget foregår over Facebook, men også i forbindelse med åbent hus-arrangementet på Skive Kaserne, hvor sønnen Simon er sergent. Han har to gange været af sted til Afghanistan.

- Uden salget på Skive Kaserne havde julegaveprojektet ikke kunnet lade sig gøre, erkender Simone Bech, der også selv må spytte i kassen.

- Udgifter til for eksempel julekort, gavepapir og strikketøj er stadig penge ud af egen lomme, så hvis der er en sponsor, der synes, jeg har en god sag, skal vedkommende være velkommen, fastslår Simone Bech.

Udover julegaver sender hun kalenderpakker til omkring 36 ingeniørsoldater, der i øjeblikket er udsendt fra Skive Kaserne og som skal tilbringe julen i Camp Bastion i Afghanistan. Også KFUM’s soldaterhjem dernede får tilsendt 24 kalendergaver fra Simone Bech.