Landsretten har talt: To syrere frifundet i voldtægtssag fra anlægget

Udgivet:16. maj 2017, 22.24

Læsetid:2 minutter

Peter Andersen
Digital redaktør| pean@skivefolkeblad.dk

6 år siden

To unge mænd med syrisk baggrund blev tirsdag frifundet i Vestre Landsret for voldtægt af en 16-årig pige fra Aalborg-kanten i anlægget i Skive den 25. september 2016.

Det bekræfter begge de to unges advokater, Betinna Antitsch Mortensen og Pia Nøddebo Jensen, overfor Skive Folkeblad.

Den 25. januar i år idømte byretten i Viborg ellers begge mænd hårde fængselsstraffe.

20-årige Samer Kasem Alzoubi idømt 16 måneders ubetinget fængsel og udvisning af Danmark i 12 år, mens 18-årige Mohammad Khaled Jahim blev idømt 14 måneders ubetinget fængsel.

Men tirsdag klokken 13 kunne de begge forlade Vestre Landsret som frie mænd efter næsten otte måneders varetægtsfængsling.

- Han var meget, meget glad og meget lettet og ville bare gerne hjem til sin familie. Det har været en meget lang varetægtsfængsling, og han har været meget ked af dommen og udvisningen i byretten, siger Samer Kasem Alzoubis forsvarsadvokat, Pia Nøddebo Jensen.

Samme melding lyder fra Mohammed Khaled Jahims advokat, der ligesom sin kollega skal i gang med at få skaffet sin klient et økonomisk plaster på såret for uberettiget fængsling.

- Nu skal vi til at søge om erstatning. Det er der nogle helt faste takster for, siger Betinna Antitsch Mortensen.

Præmisserne for dommen foreligger endnu ikke på skrift, men domsmandsretten, der består af tre juridiske dommere og tre lægdommere, har ikke ment, at det var bevist, at der var tale om en såkaldt »nummer 2«-voldtægt. Den kaldes sådan, fordi den dømmes efter Straffelovens paragraf 216, stykke 1, nummer 2. Denne type voldtægt er defineret ved, at gerningsmanden udnytter, at offeret ikke kan sige fra, eksempelvis hvis offeret er svært beruset.

- I retten blev der sagt, at man ikke havde fundet det bevist, at pigen var i en tilstand, hvor hun ikke var i stand til at modsætte sig, siger Betinna Antitsch Mortensen.

Landsretssagen foregik over to dage. Den begyndte i sidste uge - den 11. maj - og blev afsluttet tirsdag med en enkelt vidneafhøring, procedure og domsafsigelse.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra anklagemyndigheden.