Indsatsleder advarer om tørre marker: Brand i traktor og mejetærsker

Lokal indsatsleder opfordrer landmændene til at tage deres forholdsregler i den her tid

Udgivet:12. august 2022, 09.48

Læsetid:2 minutter

Sådan så det ud på afstand, da en traktor med to vogne med big-baller gik op i flammer ved Hostrup. Privatfoto

Pauli Vendelbo
Journalist| pv@skivefolkeblad.dk

BRAND Torsdag eftermiddag klokken 16.45 fik Nordvestjyllands Brandvæsen i Skive en alarm om brand i nogle vogne med big-baller ved Hostrup i Vestsalling.

- Der var ild i de 25-30 big-baller, der stod på to vogne, der var efterspændt en traktor, da vi kom, men flammerne havde også bredt sig til traktoren, fortæller indsatsleder Jan Nygaard Christensen.

Traktoren med de to vogne fyldt med halm stod ret tæt på en ladebygning, så derfor var det vigtigt for brandfolkene at få branden hurtigt under kontrol.

- Vi fik sikret, at der ikke gik ild i bygningen, men traktor og vogne kunne vi ikke redde, siger Jan Nygaard Christensen.

Men da brandfolkene havde været på stedet i en time, kom der en ny alarm om brand i en mejetærsker.

Heldigvis var det i nærheden, på Mellemtoften i Lihme, så der var ikke så lang en køretur, og det fik stor betydning.

- Var vi kommet to-tre minutter senere, så havde branden bredt sig til en hel kornmark. Så vi kom lige i sidste øjeblik, men mejetærskeren kommer ikke ud og køre igen, siger indsatslederen.

Tag vand med

Derefter var opgaven ved Hostrup endnu ikke afsluttet. Der ventede flere timers efterslukningsarbejde.

- Vi skulle have skilt alle big-ballerne fra hinanden og sørge for, at der ikke var noget, der kunne antende flammer igen. Så vi var på stedet helt frem til klokken 22.30, siger Jan Nygaard Christensen.

De to brande kommer i en tid med høje temperaturer, hvor brandvæsnet oplever en del brande inden for landbruget.

Derfor opfordrer Jan Nygaard Christensen landmændene til at tage deres forholdsregler.

- Vi ser det hvert år på den her tid, men det er en god idé at tage slukkeudstyr og vand med og sørge for at rengøre maskiner, så man kan minimere risikoen for brand, siger Jan Nygaard Christensen.

Sekretariatschef hos Danske Beredskaber, Bjarne Nigaard, har også en opfordring til de mange unge, der i de her uger fejrer at være begyndt på deres uddannelser.

- Et bål ud på aftenen kan være rigtig hyggeligt, men det er altså kun en god idé, hvis det sker på en plads, der er indrettet til formålet. Naturen er for tør til, at man kan bruge enhver flad kvadratmeter til at tænde op. Og det er altid en god idé at tage vand med, lyder det fra Bjarne Nigaard.

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Skive Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere